BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu Sivas sokaklarında

Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte Sivas'a geldi.

Abone ol

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''BBP, seçim sistemini protesto etmek ve bu cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ortaya çıkan antidemokratik ortamı dikkate alarak, milletimizin üzerindeki karartmayı dikkate alarak bu seçimlere katılmama kararı aldı'' dedi.

Partisinin genel başkanlığından istifa ederek, memleketi Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte Sivas'a geldi. Sivas-Ankara kara yolundaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan Yazıcıoğlu, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Çocuklar ve kadınların gül verdiği Yazıcıoğlu, kendisine verilen gülleri tekrar kadınlara ve çocuklara dağıttı.

''SİVAS'TAN BAĞIMSIZ ADAYIM''

Anadolu'nun sesi, işçinin, emeklinin, köylünün, şehit, dul, yetimin temsilcisi olmak için hemşehrilerinin bu isteğini de dikkate alarak Sivas'tan bağımsız aday olduğunu anlatan Yazıcıoğlu, mevcut seçim sistemi ile BBP'nin TBMM'de temsilinin engellendiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

''BBP seçim sistemini protesto etmek ve bu Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ortaya çıkan antidemokratik ortamı dikkate alarak, milletimizin üzerindeki karartmayı dikkate alarak bu seçimlere katılmama kararı aldı.''

Sivaslı hemşehrilerine güvendiğini anlatan Yazıcıoğlu, ''Muhsin Yazıcıoğlu'nu Sivas bağımsız milletvekili olarak seçeceğinizi biliyorum. Ama Türkiye'ye mesaj olarak vermenizi istiyorum. İnşallah vereceğiniz mesajla yeni bir çığır açacaksınız, yeni bir yol açacaksınız'' dedi.