BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.399,21
HABER /  GÜNCEL

Şehit kardeşini silahla karşıladı

Şehit kardeşini ağlayarak karşılamadı, soğukkanlıydı. Şehit Kömürcü'nnün naaşını havaya ateş ederek karşıladı.

Abone ol

Siirt-Şirvan kara yolunda teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Mustafa Kömürcü'nün (27) cenazesi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Kömürcü'nün cenazesi İslahiye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kurdini Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada, şehit Kömürcü'nün Ordu'da astsubay olarak görev yapan ağabeyi Emin Kömürcü ile Sivas'ta astsubay olarak görev yapan kardeşi Mesut Kömürcü ve İslahiye'de bulunan ağabeyi Mehmet Kömürcü ile akrabaları, arkadaşları ve mahalle halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Ağabey Emin Kömürcü, ''Yiğidim hoş geldin, şehidim hoş geldin, vatan sağ olsun...'' diyerek, beylik tabancasıyla havaya ateş ederek, şehit kardeşini karşıladı.



Şehit Kömürcü'nün cenaze arabasında bulunan tabutuna sarılan yakınları, askerler ve polisler tarafından güçlükle teskin edildi. Şehit Kömürcü'nün evinden alınan cenazesi büyük bir kalabalığın katılımıyla kent merkezinde bulunan Derviş Paşa Merkez Camiine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Türk bayrağı açan kalabalık bir topluluk, attıkları sloganlarla terör örgütünü lanetledi. Derviş Paşa Camiinde kardeşlerinin tabutu başında bekleyen ağabeylerini burada 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak teselli etti.

Ağabey Emin Kömürcü, Tuğgeneral İzzet Ocak'a daha önce aynı bölgede kendisinin de görev yaptığını, kardeşinin kendilerinden sonra göreve başladığını belirterek, ''Ama o şimdi bizden öne geçti. Bizden sonra başladı, bizim önümüze geçti. Gerekirse biz de şehit oluruz. Vatan sağ olsun...'' dedi. Öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından İslahiye Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşma yapan İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hasan Hüseyin Erkmen, şöyle konuştu:

 

''Bu milletin şehitleri, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak üç kıtayı yurdu haline getirenler, kurdukları devletler ve imparatorluklarla tarihe yön verenler, kazandıkları zaferlerle çağı kapatıp çağ açanlar ve idealleri uğruna bedenlerini bu kutsal toprağa koyanlardır. Bu güzel Anadolu'muzu atalarının her türlü oyununa rağmen Türk yurdu olmaktan çıkaramayan hain güçler, kendilerinin gücünün yetmeyeceğini anlayınca farklı yöntemlerle bölüp parçalamayı amaçlayan bir takım oyunlar içinde bulunmaktadırlar. Bu idealler peşinde koşanlar geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de Türk milletinin sarsılmaz azim ve iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır.''

Buradaki törenin ardından, bir süre sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınan şehit Kömürcü'nün cenazesi, daha sonra cenaze arabasına konuldu. Bu sırada, şehit eşinin tabutunun yanına oturan Serap Kömürcü, ''Vatan sağ olsun. İki evladım var. Onlar babalarının kanını yerde bırakmayacaklar'' dedi. Şehit Kömürcü'nün cenazesi konvoy eşliğinde getirildiği İslahiye şehitliğinde toprağa verildi. Bu sırada ağabeyi Mesut Kömürcü, havaya ateş etti. Daha sonra şehidin şiltinin verildiği sırada konuşan ağabeyi Emin Kömürcü, ''Kardeşimizin emanetini büyük bir şerefle aldık. Biz, dimdik ayaktayız ve Türk milleti de ayakta. Eminim ki kardeşimizin kanı yerde kalmayacak, milletimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

İLÇE BAYRAKLARLA SÜSLENDİ
Şehit Mustafa Kömürcü'nün cenazesinin toprağa verildiği İslahiye ilçesinde ev ve iş yerlerinin bayraklarla süslendiği gözlendi. Büyük bir kalabalık topluluğun katıldığı cenaze töreninde terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı ve terör örgütü lanetlendi. Amcasının bayrağa sarılı tabutuna sarılan ve üzerinde asker kıyafeti bulunan Melisa Kömürcü ise açtığı Türk bayrağını sürekli omzunda taşıdı.

Şehit Mustafa Kömürcü'nün kayın pederi Mustafa Güner de gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu teröristlerle başa çıkamıyorlar. Bari bunların parlamentoya girmesine mani olsunlar'' dedi. İslahiye ilçesinde düzenlenen cenaze törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.