BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.433,45
HABER /  GÜNCEL

Sivil toplum demokrasi istiyor

KESK Genel Başkanı Tombul, siyasal krizin çözümünün demokratikleşmeden geçtiğini savundu.

Abone ol

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, siyasal krizin çözümünün, her alanda köklü demokratik dönüşümün sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirterek, siyasal alanda acilen demokratikleşme süreci başlatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ortak basın toplantısı düzenledi.

TMMOB Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda, katılımcı kuruluşlar adına ortak açıklamayı KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul yaptı. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Tombul, siyasette, ekonomide, sokaklarda ve toplumsal yaşamın her alanında gerilim ve krizin giderek tırmandığını ifade etti.

Tombul, bu gerilimin toplumun iradesini parlamentoya yansıtmayan bir seçimle ve herhangi bir geçici düzenlemeyle aşılamayacağının görüldüğünü belirterek, siyasal krizin çözümünün, her alanda köklü demokratik dönüşümün sağlanmasıyla mümkün olduğunu anlattı. Krizin çözümü için siyasal alanda acilen bir demokratikleşme süreci başlatılması gereğini vurgulayan Tombul, ''Bunun için seçim sistemi ve siyasi partiler yasası derhal değiştirilmelidir. Temsil sistemi, yasaklardan ve eşitsizliklerden arındırılarak demokratik bir içerikle yeniden düzenlenmelidir. Tüm toplum kesimlerini siyasetin içine doğrudan davet eden bir yaklaşım süratle hayata geçirilmelidir'' diye konuştu.