BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Türkiyeyi karıştıranlar var

Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik saldırılar arttı. Başbakan Yardımcısı Şahin piyonlara dikkat çekti.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''şehitler üzerinden siyaset yapılmasının ayıp, ayrıca bu topraklar ve ecdada da saygısızlık olduğunu'' söyledi. Şahin, seçim çalışmalarına başlamak üzere Antalya'ya gitmeden önce ''siyasette ilk göz ağrısı'' olduğunu ifade ettiği AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek, partililerle vedalaştı.

Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, siyasete Fatih'te başladığını ve her zaman buradaki partililere şükran borcu olduğunu söyledi. Antalya'ya seçim çalışmalarını başlatmak için gitmeden önce, ''partililerin hayır duasını almak istediğini'' belirten Şahin, son 5 yıllık çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Şahin, bu süre zarfında ülkenin çehresinin değiştiğini ve Türkiye'nin dış politikada dünyada ön plana çıktığını kaydetti.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi krizlere tahammülü bulunmadığını anlatan Şahin, ''3 Kasım'da istikrar yakalandı. 22 Temmuz seçimlerinde halkımız sandıkta oylarıyla 'istikrara devam' diyecektir. Buna inanıyorum'' dedi.

Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın, ''çok hassas, kan ve gözyaşının sürekli aktığı bir coğrafya'' dile getirerek, ''Ne zaman Türkiye her alanda iyileşmeleri yakalasa, işler yolunda gitmeye başlasa, mutlaka bu topraklarda gözü olan bir takım çevreler, içteki piyonlarını da kullanmak suretiyle ortalığı hep karıştırmaya çalışmışlardır'' diye konuştu. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü olduğunu belirten Şahin, ''kimsenin yeise kapılmamasını'' istedi.