BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,75
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sözleşmeli öğretmenliğe tepki

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını eleştirdi.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığına pamuk ipliğiyle bağlanmıştır'' dedi. Bağımsız Eğitimciler Sendikası üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası bahçesinde, ''hükümetin eğitim politikalarını'' protesto etmek için toplandı. Avcı, konuşmasında ''terfi ve atamalardaki kayırmacılığı, ücretleri ve 4/C uygulamasını'' protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla öğretmenlerin MEB'e ''pamuk ipliğiyle bağlandığını'' ifade eden Avcı, ''Oysa ki öğretmenin kendisini devletine ve milletine adaması gerekirken sözleşmelilik uygulamasıyla, çalıştığı kurumunu ve mesleğini benimseyemez duruma gelmiştir'' diye konuştu. Avcı, eğitimde ''sözleşmelilik'' kavramının olamayacağını ileri sürerek, bu uygulamanını kaldırılması gerektiğini savundu. Avcı, şunları söyledi:

''175 bini aşkın öğretmen açığının bulunduğu, sınıf mevcutlarının büyük şehirlerde 56 olduğu Türkiye'de 4/C'li öğretmenlere neden kadro verilmiyor? Sözleşmesi feshedilen bu arkadaşlarımızın ve atanmayı dört gözle bekleyen on binlerce öğretmen adayının bir an önce atanmasını istiyoruz.'' Gürkan Avcı, ''Öğretmenlerin hükümete oy verip vermeyeceklerini saptamak'' için bakanlığın bahçesinde ''erken seçim sandığı'' kurduklarını belirterek, eyleme katılan sendikalılardan oy kullanmalarını istedi. Oy kullanımının sona ermesinin ardından çıkan sonucu açıklayan Avcı, ''Hükümete, sandıktan hayır çıktı'' dedi.