BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu neden aday olmadı?

Gülefer Yazıcıoğlu, neden aday olmadığını anlattı

Abone ol

Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, sağlık problemleri nedeniyle milletvekili adayı olmadığını belirterek, ''Aday olmadım ama bir davamız var, bu dava sadece Muhsin Başkanın davası değil hepimizin davası'' dedi.

Oğlu Furkan ile birlikte Malatya'dan Elazığ'a gelen Gülefer Yazıcıoğlu, BBP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, bir basın mensubunun ''Muhsin Yazıcıoğlu'nun da yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'taki helikopter kazasıyla ilgili dava hangi aşamada?'' sorusuna, ''Dava süreci kamuoyunun da bildiği gibi şu anda özel yetkili savcıda. Bugün 4,5 saate yakın bir süre özel yetkili Savcı Bey'le görüştük. Sorularını cevaplandırdık. Ama şu aşamada sizinle paylaşabileceğim bir durum yok. Ne kadar sürer onu da bilemiyorum. Çünkü Savcı Bey'in takdirine ve araştırmalarına kalmış bir şey, bakacağız ve göreceğiz'' karşılığını verdi.

Gülefer Yazıcıoğlu, ''Yaklaşan seçimlerde BBP'nin hazırlıkları nedir?'' ve ''Neden aday olmadınız?'' soruları üzerine de şöyle konuştu:

''Biz iktidar partileri gibi devletten para alarak yapmıyoruz bu işi. Cebimizden çıkardığımız paralarla yapıyoruz ve var gücümüzle çalışıyoruz. Allah'ın izniyle de iyi gidecek. Biz bu seçimin sürpriz partisi olacağımıza inanıyorum. Adaylık düşünmedim çünkü sağlık problemlerim vardı. Önceliğim sağlığımla ilgiliydi. Ayrıca bir de bu dava süreci var. Aday olmadım ama bir davamız var, bu dava sadece Muhsin Başkanın değil hepimiz davası. Bizim davamızın olduğu her yerde canımızla başımızla her zaman varız Allah'ın izniyle biz.''