BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.411,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Babacan'dan Gölbaşı ziyareti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret etti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Ankara milletvekili adayları Ümit Altuntaş ve Tülay Selamoğlu ile Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Babacan, Gölbaşı'da önce AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığına geldi. Burada AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'ten bilgi alan Babacan'a bir partili, kendi yaptığı her bir vagonu ''AK Parti'' yazısının harflerinden oluşan ahşap treni hediye etti.

Daha sonra beraberindeki milletvekili adaylarıyla Hükümet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Bakan Babacan, esnaf ve çalışanlarla sohbet etti ve satışlardan memnun olup olmadıklarını sordu.

Ziyaret sırasında esnafla Bakan Babacan arasında ilginç diyaloglar da geçti. Bir markete giren Babacan'ın en çok satılan ürünü sorması üzerine market sahibi, gülerek ''Sayın bakanım nasıl söylesem kameralar da çekiyor ama en çok sigara satılıyor'' cevabını verdi.

Sokakta tartıcılık yapan bir çocukla da sohbet eden Babacan, çocuğa okulunu aksatmaması uyarısında bulundu.

Devlet Bakanı Babacan, girdiği döviz bürosunda esnafın işlerin eskisi kadar iyi gitmediğini ifade etmesi üzerine, ''Demek ki Türk Lirasına güven artınca vatandaş dolarla avroyla pek ilgilenmiyor'' dedi.

Bakan Babacan'ı gören bir vatandaş da ülkede çok işsiz olduğunu belirterek bakandan emeklilik yaşının biraz düşürülmesini talep etti.

Emlakçıları da gezen Bakan Ali Babacan, Gölbaşı'daki emlak fiyatları hakkında bilgi aldı.

Babacan girdiği bir kuyumcuda, yükselen altın fiyatlarını hatırlatarak esnafa, ''Darphane çeyrek altının yarısı kadar altın bassın' diyorlar. Ne diyorsun iyi olur mu?'' diye sordu. Esnaf da alım gücü açısından çeyrek altının yarısı büyüklüğünde altın çıkarılmasının iyi olacağını, bunun kuyumcu esnafının işlerine de katkı sağlayacağını söyledi.

Ziyaret ettiği bir eczanede eczacı, Bakan Babacan'a muayene ücretlerinin eczanelerce tahsil edilmesi uygulamasından şikayetçi olduklarını ve uygulamanın değişmesini istediklerini ifade etti.