BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Arınç'tan BTSO'ya ziyaret

Bakan Arınç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın sanayi ve ticarette önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Arınç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaretinde odaya, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışmak ve görüşmek için geldiklerini belirtti. BTSO yetkililerinden, gerçek ve güncel bilgiler alacaklarını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

''Bursa, sanayide ve ticarette önemli bir merkez. Bursa'da bulunduğum sürece bunu vurguluyorum. Bugün, işin merkezindeyim. Daha sonraki süreçte de kendileriyle bir araya gelmek istiyoruz. Bursa'nın sanayicisiyle ticaret erbabıyla daha sıkı ilişkilerde bulunacağız. Bize yol gösterecekler, biz de gösterdikleri istikamette bazı çalışmaları yapacağız ve tedbirleri alacağız. Duyduklarımı, gördüklerimi, bugün sahanın çalışanlarıyla yöneticileriyle paylaşmak istiyorum.''

BTSO Başkanı Celal Sönmez ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sönmez, ''Bilgi alışverişi uzun yıllardır sağlıklı devam ediyordu. Sizinle başlayacak, yeni dönemde Bursa'nın dertlerini, taleplerini ortak fayda kuruluşu olarak sizlere iletmekten büyük memnuniyet duyacağız. Manisa milletvekiliydiniz, şimdi Bursa olacak; ikisi de benzer iller, sanayide yoğun iller. Benzer problemleri var. Bursa, Türkiye'deki otomotiv, tarım, tekstil, makine gibi konularda, bütününü anlatabileceğimiz sanayi yapısının hepsinden bir parça var ve gelişmiş haliyle var. Bu konuda sizden destek isteyeceğiz ve alacağımızdan da eminiz'' diye konuştu.

Ziyarette, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de hazır bulundu.