BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den ilk tehdit onlara gitti!

Usame Bin Ladin'in ölümünün ardından dünyaya meydan okuyan El Kaide'den ilk tehdit bir dünya devine geldi.

Abone ol

Usama Bin Ladin'in ölümünden sonra, El Kaide kaynaklı olduğu düşünülen ilk tehdit Samsung'un Seul'daki merkezine yönelik. Seul'daki ofise gönderilen mektupta Türkiye büyükelçiliğinin de hedef kabul edildiği belirtiliyor.

Yenimedyaduzeni.com sitesinin The Korea Herald'dan aktardığına göre, şirketin Kanadalı elektronik birimine, Salı sabaha karşı 04:00 sularında isimsiz bir e-posta gönderildi. Samsung'un Seul'daki merkezine gönderilen mektupta, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı Ortadoğu ülkelerinin elçiliklerine yönelik bombalı saldırı tehditinde bulunuluyor.

Mesaj üzerine, Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan, İran, Oman, Bahreyn, Ürdün, Suriye ve Mısır büyükelçiliklerinde önlemler alındı.

E-posta'nın gönderilmesinden kısa süre sonra Kore özel polis birliğinden 50 kişilik bir tim, Samsung'un merkez binasının çevresine konuşlandırıldı.Elektronik devinin neden hedef alındığı kesin olarak bilinmese de, ABD'nin müttefiki olan Güney Kore'nin, El Kaide için potansiyel hedef teşkil ettiği düşünülüyor.