BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Yıldız PKK'lıları 'şehit' ilan etti

Bengi Yıldız, Tunceli'de öldürülen 7 PKK'lı için düzenlenen basın açıklamasında yine ilginç sözlere imza attı.

Abone ol

BDP'nin Batman'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Bengi Yıldız, Tunceli'de öldürülen 7 PKK'lı için düzenlenen basın açıklamasında, "Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Onların anısına bağlı kalacağımızı, onların mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Halkımızın ve Batman halkının başı sağolsun diyoruz. Şehitlerimiz bizim onurumuzdur diyoruz" dedi.

Bengi Yıldız, Tunceli'de 27 Nisan günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada 7 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin (MEYA-DER) Batman'da düzenlediği basın açıklamasına katıldı. Öldürülen 7 PKK'lının afiş yapılan fotoğrafları önünde konuşan Yıldız, "Evlatlarımıza sahip çıkıyoruz" dedi. Yıldız, şunları söyledi:

"Biz defalarca söyledik. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi için Türkiye Cumhuriyeti kolluk kuvvetlerinin operasyonlara son vermesi ve bu sese kulak vermesini, bu sorunun her yerde tartışma zemini sağlanması lazım. Görüyorsunuz, bir seçim ortamına girdik Kürt halkı binbir engelle karşılaşıyor. Seçim barajı önümüzde, halkın vergilerinden toplanan hazine yardımı partimize verilmiyor. Bağımsız adaylarla ancak seçime girebiliyoruz. Barış ve çözüm çadırlarımıza tahammül edilmedi, hatta onlarca yurtsever ve bizim yürüyüşümüze katılan insanlar, önce filmleri, resimleri çekiliyor, sonra evlerine baskınlar yapılıyor, sonra tutuklanıyor. Son günlerde gözaltına alınan ve tutuklananların sayısını biz de bilmiyoruz"

'KARA GÜNLER'

Yıldız, çatışmasızlık ortamında savunmada olan PKK'ya karşı askeri operasyonların sürdürüldüğünü öne sürerek şöyle devam etti:

"Sınır içi ve sınır ötesi helikopterle, topla tüfekle, uçaklarla her gün birden çok operasyon gerçekleşiyor. Yedi- sekiz PKK gerillası evladımız yitirildi, daha onların acısı biz yüreğimizde taşırken Tunceli'de bir başka operasyon gerçekleşti, yine burada 7 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Onlardan birisi de Batmanlı, ailesi Diyarbakır'da oturuyor. Biz bugün burada bu çatışmalarda yaşamını yitiren evlatlarımıza sahip çıkıyoruz. Onların acısını Kürdistan halkı olarak paylaşıyoruz. Ayrıca bu süreci 'kara günler' olarak ifade ediyoruz. AKP hükümeti ve Türkiye'yi yönetenleri kınıyoruz ve aklıselime davet ediyoruz. Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Onların anısına bağlı kalacağımızın, onların mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Halkımızın ve Batman halkının başı sağolsun diyoruz. Şehitlerimiz bizim onurumuzdur diyoruz"