BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Siirt'ten milletvekili istedi!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekili çıkaramadığı Siirt'teki mitinginde, kendisine destek vermelerini istedi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Siirt'te düzenlenen mitingde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, buradan hiç milletvekili çıkaramadıklarını kendilerine destek olmalarını istedi. 

CHP'nin halkın iktidarını kurmak için yola çıkan parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu: "Buradan söylüyorum, ben etnik kimliklere müdahale etmem, onlara karışmam. Ben onların dertleriyle ilgilenirim. Herkes bu ülkede kimseyi ötekileştirmeden yaşayacak. Biz kardeşçe, barış içinde, huzur içinde bu ülkeyi ayağa kaldıracağız, kaldırmaya da kararlıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu Başbakan'ın Diyarbakır'da cezaevi yapma sözünü tekrardan eleştirerek, "O kardeşiniz hapishane, biz fabrika sözü veriyoruz. Hangi kardeşiniz hakalı?" diye sordu.

Ülkede fabrika sayısını da artıracağını ve gerekirse hiç vergi almayacakları sözünü veren Kılıçdaroğlu, kapatılan fabrikalar ile ilgili de bilgi verdi.

SİİRT'TEN MİLLETVEKİLİ İSTEDİ

Siirt'ten milletvekili çıkaramadıklarını hatırladan Kılıçdaroğlu, "Bana yetki verin, kul hakkı yiyenlerden hesap sorayım. İsterse ABD'ye kaçsınlar, orada bulup buraya getirip, hesap soracağım. Buradan milletvekili çıkaramadık. Sizin bir kardeşinizi, bir Siirtli Muhdi Koyuncu arkadaşınız burada! O'nun dedesini gayet iyi tanıyorsunuz. Ankara'da oturmuyor, sizden biri. Bir de, kadın milletvekili gönderin. O da burada, Kamile Balcı. O da Siirt'i parlamentoda sizi temsil eder. Bize destek verin."

"KARDEŞÇE YAŞIYALIM"

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Biz huzuru getireceğiz diye yola çıktık. Kimseyle kavga etmeye niyetimiz yok. Bu güzel ülkede herkes huzur, barış içinde yaşasın. Halkı düşünen parti biziz. Sizden yetki istiyoruz. Güç sizde yetki sizde."

Kılıçdaroğlu, Nazım'ın "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe" şiirini okuyarak sözlerini, "Biz de kardeşçe yaşayalım" çağrısıyla tamamladı.