BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yargıyı rahat bırakın diyenler

Yargı tartışmalarına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek te katıldı. Hedefinde ise muhalefet partileri vardı..

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ergenekon soruşturmasına ilişkin sorular üzerine, ''Bir taraftan 'yargının işine karışılmasın' diye bildiriler yayınlanırken, 'yargıyı rahat bırakın' diyenler kendileri de yargıyı rahat bırakmalı'' dedi.

Çiçek, Dış Ticaret Müsteşarlığındaki Türkiye-Küba Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Ergenekon soruşturması kapsamında insanların gözaltına alınış şekli eleştirildi'' sözleri üzerine Çiçek, ''Bence bir konuyu olduğundan çok fazla gündemde tutuyoruz, konuşuyoruz'' dedi.

Bu konuların yargıya intikal etmiş konular olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Dün, yapılan açıklamaların rahatsız edici bir boyuta ulaşması sebebiyle İstanbul Başsavcısı bir açıklama yaptı. Hepimiz hukuk çerçevesinde ne yapacaksak yapalım. Her işi de tadında bırakalım, bana kalırsa. Tabiatıyla hukuki işlemler yapılırken bunun bir nezaket içinde yapılması hepimizin arzu ettiği bir şeydir, herkesin de buna dikkat etmesi lazım, bir. İkincisi, bir taraftan 'yargının işine karışılmasın' diye bildiriler yayınlanırken, 'yargıyı rahat bırakın' diyenler kendileri de yargıyı rahat bırakmalı.''

Bir gazetecinin, ''Bu noktada CHP ve DSP, AK Partiyi darbe yapmakla suçluyor sözleri üzerine Çiçek, ''siyasi hasette bu türlü şeyler olduğunu'' söyledi.

''CHP'NİN İÇİNDEKİ SIKINTILAR GÖZ ARDI EDİLMEK İSTENİYOR''

''CHP de bu tür söylemleri söylemekte epey mahirdir'' diyen Çiçek, şunları kaydetti:

''Ama bunun şöyle bir anlamı da var; Nisan ayı içerisinde CHP'nin bir kongresi var. Dışa dönük bu türlü söylemlerle, CHP'nin kendi içindeki sıkıntılar göz ardı edilmek isteniyor. Halbuki dünyanın her demokratik ülkesinde ana muhalefet partisinin kongresi önemli bir gündem oluşturur. Türkiye'de CHP'nin kongresi bir gündem oluşturmuyorsa oturup buna iyi bakmak lazım. Türkiye'de problem, alternatif bir muhalefetin mevcut olmamasıdır. Bütün sıkıntılar oradan kaynaklanıyor.''

''(Yargıyı rahat bıraksınlar) dediniz'' ifadesi üzerine Çiçek, ''Bırakmıyorlar, bildiriler yayınlandı. İster başsavcı, ister savcı'' dedi.

''Gözaltıların şekli, uluslararası alan açısından olumsuzluk yaratmıyor mu?'' sorusuna ise Çiçek, ''Her şeyin nezaket içerisinde, hukuk içerisinde yapılması herkesin yararınadır. Bir yanlışlık varsa, bunu savunmak gibi benim bir yükümlülüğüm yok, bir sorumluluğum da yok. Hepimiz buna dikkat edelim, sizler de dikkat edin bizler de'' yanıtını verdi.

Bu arada Bakan Çiçek, bir gazetecinin toplantı sırasında bu konudaki sorusu üzerine, ''Türkiye önemli işlerle uğraşıyor. Önemsiz işleri sormayın bize'' ifadesini kullandı.