BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yapılan bu hareket zorbalıktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meclis kürsüsünde Salim Uslu ve Kamer Genç arasında yaşananları sert sözlerle eleştirdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Kamer Genç'in Meclis kürsüsünde ''zorbalığa'' maruz kaldığını öne sürerek, ''Bir yandan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksiniz, öte yandan Meclis Kürsüsünde konuşan milletin temsilcisi milletvekiline zorbalık yapacaksınız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Milletvekili Kamer Genç'in TBMM kürsüsünde ''zorbalıkla karşılandığını, itilip, tartaklandığını'' öne sürdü.

Genç'in, Deniz Feneri e.V soruşturmasını hatırlatmak için fenerle dolaştığını, bunun AK Partililerin tepkisini çektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Genç'e yönelik zorbalığın TBMM Başkanlık kürsüsünden başladığını, AK Parti Grubu tarafından da zorbalığın aklandığını'' savundu.

screen-shot-2011-11-12-at-3.26.03-pm.png

SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

''Bir yandan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksiniz, öte yandan Meclis kürsüsünde konuşan milletin temsilcisi milletvekiline zorbalık yapacaksınız. Bir yandan egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksiniz, milli irade diyeceksiniz, öte yandan namus sözü olarak altına imza attığınız mutabakat metnini unutacak ve milli iradenin temsilcisi milletvekillerini cezaevinde tutacaksınız. Bir yandan hukukun üstünlüğü diyecek, yargı bağımsızlığından bahsedecek öte yandan Deniz Feneri sanıkları hakkında iddianamesini hazırlayan 3 savcıyı görevden alacaksınız.

Bir yandan yolsuzluklarla mücadeleden bahsedecek, öte yandan yolsuzluk şüphesi altında bulunan bir bakanı Başbakan Yardımcısı yapacak, rüşvet defterine de kağıt parçası diyeceksiniz. Bir yandan uzun tutukluluk kararlarında ısrar eden özel yetkili savcılarınız, hakimleriniz, mahkemeleriniz ile ne kadar muhalifiniz varsa içeri tıktıracak, onların yanına kattığınız şaibeli kişilerle de göz boyuyacak ve bunun adına da hukuk devleti diyeceksiniz.''

ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde birinci Meclis'e kadar yürüyecek Harp Okulu Öğrencilerinin yürüyüşünün AK Parti Hükümeti tarafından yasaklatıldığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Öte yandan, Başbakan düğünlerde, resepsiyonlarda dolaşırken tasada ve kıvançta birliğimizin simgesi olan ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi diye bilinen Cumhuriyeti kutlama törenlerine yasak koydu. Öte yandan bakanı, valisi aracılığıyla evlerinize girin diye deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı vuran doğal afeti gaflete ve ihanete çeviren de bu hükümettir. Tüm bu gerçekler ortadayken, pembe tablolar üstüne pembe tablolar çizen ve sıkıştığında bu sorunlar tek başına bir hükümetin altından kalkacağı sorunlar değildir diyerek aczinizi gözlerden gizleyen ve kenara çekilende bu hükümettir. Artık anlaşılmıştır ki, AKP Hükümeti arkasında kaç milletvekili olursa olsun Türkiye'nin temel sorunlarını çözmekten aciz bir iktidardır. ''