BIST 10.321
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.404,82
HABER /  GÜNCEL

Ve Oktay Ekşi CHP rozeti takıyor

Başbakan ve bazı bakanlar ile ilgili 'Bunlar analarınıda satar' dedikten sonra gazetesinden istifa eden Oktay Ekşi bugün CHP rozeti takacak

Abone ol

Başbakan ve bazı bakanlara yazısında ' Analarını da satarlar' dediği için Hürriyet gazetesinden istifa eden Basın Konseyi Başkanı gazeteci Yazar Oktay Ekşi'nin bugün CHP'ye katılacağı öğrenildi.

Oktay Ekşi'nin ismi, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayda oturdukları sandalyenin üzerine çıkarak CHP liderini coşkuyla alkışladığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Zaman gezetesinin haberine göre; Oktay Ekşi de 50 yıldır CHP ile yan yana anılan bir isim. Fakat bugünkü grup toplantısında CHP'liliği resmiyet kazanacak. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Kurucu Meclis'te basın temsilcisi olarak görev aldı. Hemen ardından da CHP'nin yayın organı Ulus Gazetesi'nde istihbarat şefi oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu 23 Mayıs kongresinde de bir kez daha C

HP ile anıldı. Bir diğer Hürriyet yazarı Tufan Türenç'le birlikte, Kılıçdaroğlu'nu salona girişinde oturdukları sandalyenin üzerine çıkarak coşkuyla alkışladıkları iddia edilmişti. Türenç bunu doğrularken kendisi yalanlamıştı.

TEPKİLERLE İSTİFA ETMİŞTİ

Oktay Ekşi, köşe yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı için, "Bu zihniyet anasını bile satar." diye yazınca istifa etmek zorunda kalmıştı. Kılıçdaroğlu, bugün kendisine rozet takacak. Ekşi'nin Parti Meclisi'nin (PM) belirlendiği son kurultayda listeye alınacağı kulislerde konuşulmuş ancak bu gerçekleşmemişti. Kurultayı medya mensuplarının bulunduğu bölümde sessizce takip etmişti.

Doğan Holding'de 3 yıldır genel koordinatörlük yapan Nebil İlseven ise partiye katılımının ardından Berhan Şimşek'in istifasıyla boşalan İstanbul il başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra Ekşi'ninde resmen CHP'ye katılacak olması dikkat çekti.