BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Ve Erdoğan İstanbul adayını belirledi...

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı o anket sonucunda o ismi aday yapmaktan vazgeçtiği konuşuluyor.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM- Kulislerde İstanbul adaylığı için adı öne çıkan Egemen Bağış'tan vazgeçildiği ve Kadir Topbaş'ın yeniden aday yapılacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin de belirleyicisi olarak görülen yerel seçim yarışı şimdiden kızışmaya başladı. Partiler arasındaki rekabet kadar partilerin kendi içerisindeki adayları arasındaki rekabet de konuşuluyor.

AK Parti yerel seçimdeki oylarını korumak hatta bir ileri taşımak istiyor. AK Parti içerisindeki 3 dönem üstüste milletvekili olamama kuralının değişmeyeceği göz önüne alınarak bakanlıklarda başarılı olan bazı isimlerin belediye başkanlığında değerlendirileceği konuşuluyordu.

BAĞIŞ'IN İSMİ GEÇİYORDU

Kulislerde en çok isimleri geçen adaylar ise Avrupa Bakanı Egemen Bağış'ın İstanbul'dan aday olacağı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise İzmir'den aday yapılacağı konuşuluyordu.
Özellikle Egemen Bağış'ın geçtiğimiz aylarda basın mensuplarının bu yöndeki sorularına kaçamak cevaplar vermesi kafaları karıştırmıştı.

Bağış gazetecilerin birkaç ay önceki bu yöndeki sorularına "Siyaset yapmak için sadece milletvekili olmak şart değil. Bir yerel yönetimde de hizmet edilebileceğini gösterebileceğime inanıyorum, gerisine kısmet diyorum. Partim eğer bir yerde ihtiyaç duyarsa neden olmasın" demişti.

Bağış geçtiğimiz günlerde bir açıklamasında İstanbul'un başarılı bir belediye başkanı olduğunu, Başkan Kadir Topbaş'ı takdir ettiğini söyledi.

SON ANKETLER KAFALARI KARIŞTIRDI

2009 seçimlerini kazandıran metrobüs yatırımının ardından bu seçimlerde de Marmaray ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projelerinin açılışlarıyla avantaj sağlamayı düşünüyor. AK Parti'nin yerel seçim anketlerinde AK Parti'nin oylarını 2009 seçimlerinin seviyesini arttırdığı dikkat çekmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında CHP'den aday olması sonucu AK Parti oldukça zorlanmış CHP yüzde 37 sonuç almış AK Parti ise yüzde 44.2 oy oranıyla başkanlığı kazanmıştı.

ERDOĞAN'IN MASASINDAKİ SON ANKET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde milletvekilleriyle toplantıda açıkladığı yerel seçim anketi ise teşkilatı şaşırttı. Kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin oy oranı yüzde 52.1 çıkarken, isimle yapılan yoklamalarda Kadir Topbaş'ın oy oranının yüzde 55 olduğu dikkat çekti.

AK Parti'yi ve Erdoğan'ı şaşırtan bu sonuçlar ibreyi yeniden aday olmak istediğini açıklayan Kadir Topbaş'a döndürdü. AK Parti'nin 2014 Mart ayı yerel seçimlerinde yeniden Kadir Topbaş ile yarışa katılacağı konuşuluyor.