BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,79
HABER /  GÜNCEL

Bakan Güler'den flaş açıklama

Bakan Muammer Güler Boston saldırısıyla ilgili iddiaları doğruladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Boston Maratonu'nda meydana gelen patlamayı gerçekleştiren kişilerin Türkiye'den Amerika'ya gittiği iddialarını yanıtladı.

Bakan Güler, Amerikan polisinin bu saldırılarla ilglii sabaha karşı operasyon düzenlediğini ve kişinin ölü ele geçirildiğini ifade etti.

Bakan Güler 2 kişinin Çeçen asıllı kardeş olduğu ve bazı kaynakaların iddiasına göre Türkiye'den ABD'ye gittiğinin ifade edildiğini belirterek " Konuyla ilglii derhal incelemeyi yaptırdık. İki kardeşten Tamerlan Tsarnaev adlı kişinin 1986 doğumlu olduğu Kırgaz pasaportuyla 9 Temmuz 2003 tarihinde İstanbul'dan giriş yaptığı 10 gün sonra 19 Temmuz 2003'te Ankara'dan çıkış yaptığı anlaşılmıştır. Sağ ele geçirilen Dzokhar Tsarnaev'in ise Türkiye'ye giriş çıkışla ilgili herhangi bir bilgisinin bulunmadığı anlaşılmıştır.

Ayrıca bu 1986 Tamerlan Tsarnaev'in, Kırgız pasaportuyla giren bu kişinin beraberinde 1988 doğumlu Bella 1990 doğumlu Aleyna ve 1967 doğumlu Maret isimli aynı soyadları taşıyan kişilerin de 9 Temmuz'da giriş yapıp, 19 Temmuz'da çıkış yaptıkları anlaşılmıştır. Yani bir aile oldukları tahmin edilebilir. Türkiye ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını tespit ettik. Bu haberlere istinaden sizlere bu konudaki bilgileri takdim etmiş oluyorum. Yani 10 sene önce 10 günlük bir süre ile Türkiye'ye geliş gidişlerinden başka bir kayıt bilgileri yok. Özellikle altını çiziyorum 2003 yılında. 10 sene önce gelmişler 10 gün kalıp ayrılmışlar. O da ölü ele geçirilen Tamerlan Tsarnaev" diye konuştu.

Bakan Güler emniyet yetkililerinin FBI ve Amerikan yetkilileriyle bilgi paylaşımında bulunduklarını da ifade etti.