BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Üstüme kayıtlı kaç hat var?

BTK GSM hat sorgulama ile üstünüze kayıtlı kaç hat olduğunu öğrenebilirsiniz. GSM hat sorgulama için tıklayın

Abone ol

Üstüme hat var mı? Adıma kayıtlı hat olduğunu nasıl öğrenirim? Bu soruların yanıtını BTK Hat sorgulama sisteminden öğrenebiliriniz.

1 Ekim'e kadar üzerinize kayıtlı olan ancak kullanmadığınız, hatta varlığından haberdar bile olmadığınız GSM hatlarını kapattırmanız gerekiyor.


ÜZERİNİZE KAYITLI HATLARI NASIL ÖĞRENECEKSİNİZ?

Peki üzerinize kayıtlı olup da haberdar olmadığınız hatlarınızı nasıl öğreneceksiniz?
Öncelikle aşağıdaki resme tıkladığınızda BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) sitesindeki GSM hat sorgulama kısmına ulaşacaksınız. Karşınıza aynen resimdeki gibi bir ekran çıkacak.

TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra cep telefonu numaranızı yazıyorsuz. Hemen altta resim olarak görünen operatörlerden hangisi size aitse onu tıklıyorsunuz. Son olarak da en altta verilen güvenlik kodunu o alana giriyorsunuz.

GSM HAT SORGULAMA (YAZIYA YA DA AŞAĞIDAKİ RESME TIKLAYIN)
gsm-hat-sorgulama
İlk yaptığınız işlem sonucunda cep telefonunuza güvenlik mesajı geliyor. Bu noktada önemli bir hatırlatma. Eğer kullandığınız cep telefonu adınıza kayıtlı değilse TC numarası ile eşleşmeyeceğinden işleminiz gerçekleşmez.

Telefonunuza BTK üzerinden SMS üzerinden gelen şifreyi aşağıda gösterilen alana giriyorsunuz. Yine güvenlik kodunu (resimde mavi olarak verilen harf ve rakamlar) yazıyorsunuz.

SON AŞAMA

SMS ile gelen doğrulama şifresini girdikten sonra önünüze adınıza kayıtlı olan telefonların dökümü geliyor.

BTK sizin adınıza kayıtlı olan telefonların tam numaralarını vermiyor. Telefonların son 2 hanesi yer almıyor.

GSM HAT SORGULAMA İÇİN 1 EKİM SON GÜN

Cep telefonu kullanıcılarının, kendi adlarına izinleri olmadan açılan hatları üzerlerine almak için tanınan süre 1 Ekim'de doluyor.

gsm hat sorgulama 1 ekim son gün