BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.434,37
HABER /  DÜNYA

Gezi sloganını eleştirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir yer Taksim değil, hiçbir yer direniş değil. Herkes direnişini de, Taksim Meydanı’nı da işte bural...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir yer Taksim değil, hiçbir yer direniş değil. Herkes direnişini de, Taksim Meydanı’nı da işte buralardaki milli iradenin hak ve hukukuna teslim etmek zorunda" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Bahçeköy’de, muhtarlık tarafından Kavaklık Dinlenme Tesisleri’nde verilen kahvaltıya katıldı. Edirne ve Keşan’daki kamu kurumlarının müdürleri ve amirleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin karşıladığı Müezzinoğlu, daha sonra kahvaltıya geçti. Bahçeköy Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye kadınların hazırladığı kahvaltılıkları gören Müezzinoğlu, köy kadınlarına teşekkür etti.

OLAYLI DERBİ MAÇ
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Galatasaray-Beşiktaş maçında çıkan olaylara ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine konuşarak, "Sportif faaliyetlerde sporu desteklemek gerekiyor. Zaman zaman hakem hata yapabilir, sporcu hata yapabilir. Ama bu hiçbir zaman kavgayı, kırmayı, dökmeyi, sahaya inmeyi gerektirmez. Spor alanlarımızda, sahalarımızda hiçbir zaman böyle olayların yaşanmasını istemeyiz. Son yıllarda sporun güzelliği daha çok rekabete ve çatışmaya dönüştü. Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk, ’Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ der. Burada ahlak önemli. Birbirimize saygı duymak ve değer vermek önemli. Biz aynı ülkenin insanlarıyız. Biz aynı hedefleri olan insanlarız. Bazen aynı takımın seyircileri bile zaman zaman tartışabiliyor, kavga edebiliyor. Bunu kanunlarla, yasalarla tabii ki önlem almak gerekir. Biz önce birbirimizi daha çok sevmeliyiz. Bunlar çok hoş hareketler değil" dedi.

SEÇİMLERİ İŞARET ETTİ
Müezzinoğlu bir gazetecinin, "Taraftarların sahaya indiğinde ’her yer Taksim her yer direniş’ diye bağırdığı söyleniyor. Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Birileri artık onu malzeme yapmaya çalışıyor. Hiçbir yer Taksim değil, hiçbir yer direniş değil. Herkes direnişini de, Taksim Meydanı’nı da işte buralardaki milli iradenin hak ve hukukuna teslim etmek zorunda. Seçim yaklaşıyor, herkes elleri sıksın, gönüllerle iletişim kursun. Partiler de aldığı neticenin hakkını versin. Şimdi seçimler geliyor. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Birilerinin milletin duygularını tahrik ederek milletin istikrarını bozmaya hakkı yok. Birilerinin bu ülkenin güçlü yolcuğunu engellemeye hakkı yok. Bu fotoğrafı millet çok net gördü. Taksim’de yapılmak istenen 3-5 ağacın sökülmek istenmesi değildir. Bu büyük bir oyundur. Birilerinin bu ülkenin ilerleyişini, demokratikleşmesini, sandık iradesini engellemeye yönelik bir harekettir, bir plandır. Bunu millet bozmuştur."
Müezzinoğlu, demokratikleşme paketine ilişkin soru üzerine ise paketin 30 Eylül’de açıklanacağını hatırlattı.
Bakan Müezzinoğlu, kahvaltının ardından, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri ve Keşanlı iş adamlarıyla toplantı yaptı.
(İHA)