BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'tan kadınlara önemli mesaj

Tekelioğlu, Türkiye’de her 5 kadından birinin okuma yazma bilmediğini iddia etti.

Abone ol

Uşak Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Medyada Kadının Yeri” konulu konferansa katılan Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’de her 5 kadından birinin okuma yazma bilmediğini iddia etti

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Tekelioğlu, televizyon kanallarındaki kadın kuşağı programlarının seviyesiz olduğunu belirterek, o programları izleyemediğini dile getirdi.

Medyada çalışan kadınların haklarını aramakta zorluk çektiğini anlatan Tuluhan Tekelioğlu, “Türkiye’de 5 kadından biri hala okuma yazma bilmiyor. Televizyon programları ülkemizde izlenme oranlarına göre ayarlanıyor.

Her şey izlenme oranına bağlı. Bir çok aklı selim insanın tepki gösterdiği kadın programları izlenme oranları yüksek olduğu için kaldırılamıyor. Okuma yazma bilmeyen bizim kadınlarımız sabahtan akşama kadar kadın programlarını izliyor.

Okuma yazma bilmeyen kadınların mutlaka eğitilmesi gerekiyor. Eğitim çok önemli”dedi.Konferans sonunda Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrrahman Yavuz, konferansa katılımından dolayı Tuluhan Tekelioğlu'na teşekkür etti.