BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.384,02
HABER /  GÜNCEL

Asker 2 PKK’lıyı etkisiz hale getirdi

Genelkurmay Başkanlığı, başlatılan operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği de açıklandı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta intikal halindeki askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından önceden yola yerleştirilmiş patlayıcının teröristlerce patlatıldığını ancak; konvoyda herhangi bir hasarın ve zayiatın meydana gelmediğini bildirdi. Ayrıca, bölgede başlatılan operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği de açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Şırnak-Şenoba-Bağlıca köyünden Uludere ilçesine intikal halinde olan bir askeri konvoya, 5 Haziran 2010 Cumartesi günü saat 11.30 sularında Uludere'ye 3 kilometre mesafede terör örgütü tarafından uzaktan kumandalı bir el yapımı patlayıcıyla tuzak kurulduğu kaydedildi.

Bilgi notunda, tuzağın konvoyun geçişi esnasında patlatıldığı, ancak askeri konvoyda herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmediği belirtildi.

Bölgede teröristlerle sıcak temasında sağlandığı ifade edilen bilgi notunda, şöyle denildi:

“Olay bölgesinde inceleme yapan güvenlik güçleri, tuzağı kuran teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerine operasyon düzenlemiş ve aynı gün saat 19.00 civarında teröristlerle sıcak temas sağlanmıştır.

Çıkan çatışma sonucunda 2 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, bu teröristlerle birlikte 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el telsizi, 2 adet sırt çantası, muhtelif yaşam malzemesi ile çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”