BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Buca'da en güzel kirazlar yarıştı

Buca'nın Belenbaşı Köyü'nde 'Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Şenliği' binlerce İzmirli'nin katılımıyla yapıldı.

Abone ol

Köyde en iyi kiraz yarışmasında Ahmet Kınacı'nın ürünü birinci olurken, jüri üyeleri seçimde zorlandı.

Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı'nın düzenlediği Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali'nin 6.sı yapılırken, yöredeki kiraz üreticileri de en güzel kiraz yarışması için seferber oldu.

18 üreticinin kirazını değerlendirmeye alan jüri üyeleri ilk üç dereceyi belirlerken, seçimde zorlandı. Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile il genel meclisi, belediye meclisi üyelerinin de katıldığı şenlikler halk oyunu gösterileri ile başladı.

Açılışta konuşan Köy Muhtarı İsmet İlhan, tütün üreten köylünün bir süreden beri sebze ve meyve üretimine yöneldiğini söyledi. İlhan, Belenbaşı Köyü'nün en büyük organik tarım merkezlerinden birisi olacağını belirtirken, önümüzdeki yıl sabit bir organik pazarın açılması ve şenliği iki güne çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise il genel meclisi üyesi iken Belenbaşı Köyü'ne yapılan yatırımlar konusunda yaptığı öncülükleri anımsattı. Şimdi Belediye Başkanı olarak Belenbaşı'nın organik tarım üretimi çabalarına her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da vereceğini söyleyen Başkan Ercan Tatı, tarımda geleceğin organik üretim olduğunu söyledi.

Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ise Yörük kültürünün Anadolu'daki yansımalarına ve bu konuda Mustafa Kemal Atatürk'ün bazı sözlerine değindi, “Yiğitlik, mertlik, cesaret, vatan sevgisi, millet sevgisi demek Yörük olmak demektir” diye konuştu.