BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter ve Youtube'a erişim engeli

Twitter ve YouTube'a erişim engeli. Kullanıcılar twitter, youtube ve Facebook'a neden giremiyor?

Abone ol

Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan ve erişemeyen kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği 3 Nisan 2015 tarihinde, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerinde erişimin engellenmesine karar verdi.

SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİYLE İLGİLİ HABER VE GÖRÜNTÜLERE ERİŞİM YASAĞI

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından karar ilgili işletmelere bildirilmiş olmasına rağmen halen internet sitelerinde video, görüntü ve seslerin yayınlandığının görülmesi üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter ile video paylaşım sitesi YouTube'a erişim engellendi.

ERİŞİM YASAĞI NE KADAR SÜRECEK?

Öğlen saatlerinde Twitter ve Youtube'a girmek isteyen kullanıcılar kötü bir sürprizle karşılaştılar Twitter ve Youtube'a girmek isteyenler beyaz bir sayfada "Service Unavailable" yazısıyla karşılaşıyorlar. Erişim yasağının ne kadar süreceği, ne zaman sona ereceğine dair yetkililerden şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

CUMHURİYET SAVCILIĞI YAZI GÖNDERDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti.

ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor.

O HABERLERE ERİŞİM YASAĞI KARARI

Savcılık gönderdiği yazıda savcının rehin alınma görüntülerin yer aldığı haberlere erişim engellenmesi kararı verildi. Kararın gereğinin yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne gönderilmesine karar verildi.

FACEBOOK'A YASAK KALKTI

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise Hürriyet Dünyası'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasağın kalktığını kaydetti.

İBRAHİM KALIN: DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE BÖYLE BİR ÖZGÜRLÜK YOK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şöyle konuştu:

"Savcılıktan gelen talepten yeni haberim oldu, henüz bir erişim engellemesi söz konusu değil. Şehit edilen savcının görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili bir konudur. Birtakım medya gruplarının bu fotoğrafları adeta terör örgütünün propagandasını yapar gibi yayımlamış olması, itiraza rağmen devam etmesi kabul edilebilir değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir özgürlük yok. Ortada bir defa adli, ikincisi insani bir durum var. O fotoğrafı paylaşınca elinize ne geçecekti? Cumhurbaşkanımız, başbakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bunun takibi de yapılacaktır. Anladığım kadar, savcılıktan gelen talep, bu görüntünün hiçbir mecrada ana akım veya sosyal medyada kullanılmamasıyla ilgili bir taleptir. Bu bir ihtiyacın doğurduğu bir zarurettir. Basın kuruluşları üzerine düşen sorumluluğu yerine getirse, o fotoğraf karesi defalarca paylaşmasaydı bu konuyu şu anda bizim gündemimizde olmayacaktı. Bunlar hiç yaşanmamış gibi bu tür talepleri özgürlükler mi kısıtlanıyor vs bağlamında ele alma gayreti görülüyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil."

 DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLER? YOUTUBE , TWITTER VE FACEBOOK'A GİRİŞ YOLU