BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Twitter ve Facebook'a engelleme kararı uygulanmayabilir

MİT tırlarının durdurulması olayına ait olduğu iddia edilen belgelerin Twitter'da yayınlanmasından sonra Twitter ve Facebook'a erişim engellenmesi kararı verilmişti. Ancak söz konusu içerikler sitelerden temizlenmeye başladığı için karar uygulanmayabilir.

Abone ol

Geçen yıl Ocak ayında Adana'da MİT tırlarının Jandarma tarafından durdurulması olayıyla ilgili olduğu iddia edilen gizli damgalı bazı belgelerin Twitter'da yayınlanmasının ardından bir mahkeme, Twitter ve Facebook'un da aralarında olduğu bazı sitelere erişimin engellenmesine karar verdi.

Ancak sitelere erişimin engellenmesi söz konusu olmayabilir.

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin bugün verdiği ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) sitesinde yer alan kararda, belgelerin paylaşıldığı hesaplara ve bunun haberini yayınlayan sitelere ait linkler verilerek önce bu linklere erişimin engellenmesi; eğer bu mümkün olmuyorsa da sitelerin tamamına erişimin engellenmesi istendi.

Hürriyet gazetesi engelleme kararı alınan sitelerin kontrol edildiğini ve söz konusu içeriğin kaldırılıp kaldırılmadığına bakıldığını yazdı.

Söz konusu içerik kaldırılmışsa engelleme kararı uygulanmayacak, ancak kaldırılmamışsa engelleme kararı yürürlüğe girecek. Hürriyet'e bilgi veren bir yetkili, "Tutanakların yer aldığı birçok site için mahkeme kararı var. Şu anda süreç yürüyor" dedi.

Gazete içerik çıkarmalar büyük ölçüde tamamlandı derken, son durumun mahkemeye bildirildiğini de yazdı.