BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O gazeteye 'baltayla parçalarız' tehditi

Fransa'daki Charlie Hebdo Katliamı'nın ardından haftalık 'Le Canard Enchainé' gazetesine de ölüm tehditleri gönderildiği öğrenildi.

Abone ol

Fransa'da 12 kişinin yaşamını yitirdiği kara mizah dergisi Charlie Hebdo'da 1 hafta önce yaşananların ardından, haftalık 'Le Canard Enchainé' (Zincirli Ördek) gazetesine de 'Sıranız geldi, baltayla parçalara ayrılacaksınız' denilerek ölüm tehditleri gönderildiği bildirildi.

CHARLIE HEBDO SALDIRISININ ERTESİ GÜNÜ TEHDİT MESAJI ALDILAR

Charlie Hebdo dergisinde yaşanan kanlı saldırının ardından, Le Canard Enchainé bugün çıkan sayısında, 7 Ocak'ta gerçekleşen Charlie Hebdo Katliamı'nın hemen ertesi günü 8 Ocak'ta kendilerine bir tehdit e-postası geldiğini duyuruldu. Oda Tv'nin haberine göre, Fransa'da siyaset ve ekonomiye dair gündem oluşturan haberleriyle bilinen Le Canard Enchainé, katliamın detaylarına ilişkin bilgileri paylaşmıştı.

"SIRANIZ GELDİ, BALTAYLA PARÇALARA AYIRACAĞIZ"

'Sizin sıranız geldi' ifadelerinin yer aldığı e-postada, Le Canard Enchainé çalışanlarının, baltayla parçalara ayrılacağı şeklinde tehditler yöneltildiği açıklandı. Haberde, “Bu bağlamda, güvenlik arttırıldı. Polis de bir soruşturma başlattı” ifadelerine yer verildi.

Fransa'nın tirajı 500 bini bulan, en popüler haftalık siyasi hiciv dergisi Le Canard Enchainé, 1915'ten bu yana yayın hayatını sürdürüyor. 

İşte gazetenin Twitter üzerinden paylaştığı o mesaj:

fransa-mizah-dersi-tehdit.jpeg