BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu güneşe aldanmayın!

Hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Afyon, Çanakkale, Kütahya, Konya ve Eskişehir'de nasıl olacak? Meteoroloji yurt genelinde son tahminler açıkladı.

Abone ol

Hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Afyon, Çanakkale, Kütahya ve Eskişehir'de nasıl olacak? Meteoroloji son tahminleri açıkladı. Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde fırtına haftasonuna doğru etkisini azaltacak. Marmara Bölgesi ise yeni haftaya kadar güneşli sıcaklıklar 2 ila 4 derece artabilir. Marmara Bölgesi'nde özellikle İstanbul'da havalar ayın 19'undan sonra düşmeye başlayacak. Şubat ayının ilk günlerinde kar görülebilir.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

hava-durumu1.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Akdeniz kıyı kesimi ile zaman zaman Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI Yağışların; Antalya'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

hava-durumu2.jpg

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da bu sabah güneş yüzünü gösterdi sıcaklıklar 3 ila 4 derece arttı. Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-14-at-10.58.04-am.png

ANKARA'DA BUZLANMAYA DİKKAT!

Ankara bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin edilmektedir.Hava sıcaklığı bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı beklenmektedir. Rüzgarın güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği beklenmektedir..

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE SİS UYARISI: Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedirBölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin edilmektedir.

 Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-14-at-11.01.08-am.png 

İZMİR'DE HAVA SİSLİ VE PUSLU

Parçalı bulutlu, zamanla güney kesimler çok bulutlu, Aydın ile İzmir'in güney kesimleri akşam saatlerinden sonra aralıklı ve hafif sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığı 2-3 derece artacak.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

UYARILAR

Bölgemizin iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve hafif şiddette don olayı beklendiğinden, zirai faaliyette bulunan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı, sürücülerimizin de buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

screen-shot-2015-01-14-at-11.03.26-am.png

ANTALYA SELE TESLİM

ANTALYA'ya günler öncesinde uyarılan şiddetli fırtına vurdu. Meteoroloji fırtınanın bugün de etkili olacağını bildiridi. Zaman zaman fırtına kuvvetlenecek iç kesimlerde daha da şiddetli hissedilecek. Antalya Valiliği'nden gelen açıklamaya göre bugün 14 ocak okullarfırtına nedeni ile tatil edildi. 

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kumluca ilçesinde yarın okullarda eğitime ara verildiğini bildirdi.Fırtına ve kuvvetli yağışın etkili olduğu Antalya'da, Kumluca'nın ardından Demre ve Kaş ilçelerinde de eğitime bir gün ara verildi.

antalya-2.jpg

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına ve kuvvetli yağış dolayısıyla Kumluca'nın ardından Demre ve Kaş'ta da eğitime 14 Ocak Çarşamba ara verildiğini bildirdi.

antalya.20150114085131.jpg

FIRTINA NE ZAMAN DURACAK?

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimler yer yer sisli geçecek.

Rüzgar denizlerde Fethiye-Kumluca arasında ve Antalya Körfezi açıklarında fırtına şeklinde esecek. Yağışlar Finike-Kumluca arasında zaman zaman kuvvetli olacak. İç kesimlerde hafif, yer yer orta kuvvette buzlanma ve don görülecek.

antalya-3.jpg

Denizlerde rüzgar Bodrum-Fethiye arasında doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, açıklarda 5, Fethiye-Kumluca arasında doğu ve güneydoğudan 6 ila 8, öğleden sonra 4 ila 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5 ile 4 metre arasında olacak.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-01-14-at-8.53.07-am.png