BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Twitter 18'lik basın toplantısını konuştu

MHP'li Özcan Yeniçeri'nin seçilme yaşının düşürülmesine tepki için 18 yaşında iki gençle basın toplantısı düzenlemesi tartışılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yeniçeri'nin "gençleri aptal yerine koydu" diyen de var, basın toplantısını yüz karası olarak niteleyen de..

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, seçilme yaşının düşürülmesine tepki amacıyla 18 yaşında iki gençle basın toplantısı düzenledi, sosyal medyada günün konusu oldu.

CHP'DEN SİLİVRİ ŞARTI

Hükümetin tasarının arkasında vee yakın bir zamanda meclise getirmesi bekleniyor. Ancak muhalefetin tepkisi sert ve sıradışı oldu. CHP Parti sözcüsü Haluk Koç, "Tutuklu milletvekilleriyle ilgili geçen yasama döneminin başında imzaladığımız ortak protokolle ilgili bir siyasi irade geliştirme yönünde bir adım atılmadığı sürece AKP'nin, kafasına eseni bir teklif haline getirip CHP'ye gelmesine gerek yok" dedi.

MHP de teklife soğuk bakıyor. Bu partiden en çok konuşulan tepki de MHP'li Yeniçeri'nin TBMM'de düzenlediği basın toplantısı oldu. Kameralar karşısına iki gençle çıkan Yeniçeri'nin sözleri de tartışma konusuydu:

OTOMOBİL EHLİYETİ OLMADAN TÜRKİYE'Yİ YÖNETME EHLİYETİ

"Neredeyse AKP yönetimindeki Türkiye'de çocuklar sünnet olur olmaz okula, ilkokulu bitirir bitirmez parlamentoya girecekler, ancak ölürlerse emekli maaşına kavuşacaklardır. 66 aylık bebek öğrenci bebekliğini, 18 yaşındaki genç çocukluğunu yaşayamamış olacaktır.

66 AYLIK BEBEKLERE OKUL

66 aylık bebekler ev yerine okul, 18 yaşındaki gençler ise okul yerine Parlamento'ya gireceklerdir. Gençler 18 yaşını doldurur doldurmaz otomobil kullanma ehliyeti almadan, milletvekili seçilirse ülkeyi yönetme ehliyetini almış olacaklardır."

TWİTTER YORUMLARI

-Gençler otomobil kullanma ehliyeti almadan, ülkeyi yönetme ehliyetini alacak Özcan Yeniçeri

-Özcan yeniçeri 18 yaşındaki çocuklarla basın toplantısı düzenlemiş. Sonra da 'bunlar mı m.v olacak' demiş. Sen oluyorsan onlar hayli hayli olur be!

-Özcan Yeniçeri yanında getirdiği 2 genci göstererek ''Bunlardan Vekilmi Olur?'' Senden olduysa onlardanda olur

-Allahını seven Özcan Yeniçeri'nin üstüne bir kazan atsın!

u.20121011115011.jpg