BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ayrım yapmadan şevkat elimizi uzattık

Başbakan Erdoğan Uluslararası İş Forumu'nda konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan dünyada yardıma muhtaç olan herkese din, dil, renk ayrımı yapmadan yardımda bulunulduğunun altını çizdi.

Erdoğan, '' Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun kardeşlerimizin maruz kaldıkları zulümler karşısında hassasiyeti göstermek zorundayız. Filistin'de, Endenozya'da, Arakan'da sıkıntı çeken kardeşlerimize yardım eli uzatmak zorundayız.'' dedi.

Başbakan Erdoğan Uluslararası İş Forumu'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

MÜSİAD Anadolu insanının başarabileceğini ortaya koydu. Bugün iki önemli buluşmanın heyacanını yaşıyoruz. MÜSİAD'ın 14. düzenlediği uluslararası fuar daha etkisini arttırarak bugünlere geldi.

İSTANBUL'U TÜM YÖNLERİ İLE TENEFÜS EDİN

İstanbul kapısına gelen herkesi bağrına bastı. İstanbul tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. İstanbul bir buluşma, kaynaşma işlevi gördü. Sizden İstanbul'u tüm yönleri ile tenefüs etmenize istiyorum.

İSTANBUL'UN ALT YAPISINI HAZIRLIYORUZ

Türkiye'nin siyasi merkezi Ankara ekonomik merkezi ise İstanbul ouyor. İstanbul'u finans ve kültür merkezi yapmak için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz.Biz emin olan ve doğruluktan ayrılmayan ticaret ehlinin salihlerle, şehitlerle bir gören emre muhatabız.

Bugün İslam dünyasının ticaret hacmine baktığınız zaman ne yazık ki kendi aramızdaki tiracet hacminin az olduğunu görüyoruz.

Bu forumun işlev ve etkisini arttırarark katılımcılara dünyada yaşanan ekonomik krizi fırsata çevireceğine inanıyorum.

ZULÜMLER KARŞISINDA HASSASİYET GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ

Değerli kardeşlerim bu medeniyet coğrafyasının işdamları, yöneticileri olarak üzerimizde sorumluluk var. Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun kardeşlerimizin maruz kaldıkları zulümler karşısında hassasiyeti göstermek zorundayız.

Filistin'de, Endenozya'da, Arakan'da sıkıntı çeken kardeşlerimize yardım eli uzatmak zorundayız.

ÖNCE KENDİMİZİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR

Dünyanın herhangi yerinde kardeşlerimizin bir kısmı sıkıntıda ise bizlerin rahat içinde hayatını sürdürmesi gibi birşey düşünülemez. Dünyadaki kardeşlerimize yardımcı olmak için önce kendimizin güçlü olması gerekiyor.

Türkiye olarak bizim işadamlarımız dünyanın dört bir yanında gurur duyduğumuz başarılara imza atıyor. Batılı şirketler artık ülkemize gelmek ve işadamlarımızla çalışmak istiyorlar. Neden güven ve istikrar olduğu için.

BÜYÜME RAKAMIMIZ ARTACAK

Geçtiğimiz yıl yüzde 8.5'luk büyüme oranı yakaladık. Bu yıl yüzde 3 düzeyinde büyüme rakamı elde edeceğiz.

Önümüzdeki yıldan itibaren büyüme oranımız artacak.

Şuanda turizmde çevremizdeki tüm olumsuzluklara rağmen iyiye gidiyoruz. Şimdi Merkez Bankamızın rezervi 112 milyar dolara ulaşmıştır. 2023 Türkiyesi'nin Merkez Bankası rezervi trilyonla konuşulur hale gelecek.

2023 HEDEFLERİ İÇİN DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Kedimiz için 2023 yılına ilişkin hedefler belirledik. Bu hedeflere ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyor ve ilerliyoruz. Biz ekonomide ulaştığımız düzeyi sizlerle birlikte daha ileriye taşımak istiyoruz hep birlikte kalkınalım istiyoruz.

Yol arkadaşlığını sözden çok uygulamaya geçirelim istiyoruz.

DÜNYANIN HER YERİNE ŞEVKAT ELİMİZİ UZATIYORUZ

Bugün Türkiye'nin dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle ilişkisi var. Dünyada Türk vatandaşlarının ayak basmadığı yer kalmadı. Aynı şekilde dünyanın her yerine şevkat elimizi uzatıyoruz.

Ayrım yapmaksızın mazlumların yardımına koşuyoruz. Türkiye olarak yaptığımız dış yardımlar 1.5 milyar doları buldu. 10 yıl önce alan eldik bugün veren el olduk.

Biz Arakan'daki Müslüman kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda sefaket çeken Budistlere de el uzattık.

Tsunami felaketi sonrası kardeşlerimizin yardımına gittiğimizde bu farklı inançtadır demedik hepsine yardım ettik.Bu Müslümanın olmazsa olmaz yapması gerekenlerden bir tanesidir.

YARDIMDA AYRIMCILIK YAPMAYIZ

Elbette bu yardımları yaparken orada niçin bulunduğumuzu da unutmadık. Biz elimizi uzattığımız mazlumun dinine, diline, rengine bakmayız. Bu anlayış bize atalarımızdan kalan mirastır.

Osmanlı kendisinden yardım isteyen hiçbir toplumu geri çevirmedi.

İnsani hassasiyetlerin gereklerini yerine getirdiğimizde çok kazanımlar elde edeceğinizde şüpheniz olmasın.