BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

TÜRKİYE ŞEHİTLERE AĞLADI

Yürekler yangın yeri gibi... İsyanlar sloganlara döküldü. İşte cenazeler;

Abone ol

İnternethaber/
Fotoğraflar : Anadolu Ajansı

ADIYAMAN
Abdurrahman Doğan


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce yapılan silahlı saldırıda şehit olan Piyade Komando Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesi memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Adıyaman Valisi önünde Halil Işık, Türkiye'nin gelişmesini ve zenginleşmesini istemeyen iç ve dış güçler olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:


HAK ETTİKLERİ DERSİ ALACAKLAR
''Herkes tarafından çok iyi biliniyor ki tarihin her döneminde ulusumuzun
üzerinde pek çok oyunlar tezgahlanmış, hatta yakın geçmişte hasta adam ilan
edilip devletimiz bölünmek ve parçalanmak istenmiştir. Bugün de gelecekte
de geçmişte olduğu gibi Türk devleti ve milletine zarar vermek isteyenler hak
ettikleri dersi alacaklardır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.'' 

Şehit erin cenazesi merkez ilçeye bağlı Çemberlitaş köyüne götürüldü ve toprağa verildi.Törenlere katılım için ilçelerde ve köylerde yaşayan çok sayıda vatandaş sabah erken saatlerde Adıyaman'a geldi. Gruplar halinde farklı caddelerde Türk Bayraklarıyla ve terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyen vatandaşlar, ilk törenin yapıldığı Valilik önünde buluştu.

UŞAK
Asteğmen Mehmet Bozkuş

Hakkari'deki saldırıda şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi, Uşak Yücetepe Camisinde düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede anne Cennet ile baba İsmail Bozkuş'un güçlükle ayakta durduğu gözlendi.


Uşak Valisi Kavas, burada düzenlenen törende, şehit asteğmen Mehmet Bozkuş'u ebedi istirahatgahına uğurlamak için toplandıklarını belirterek, ''Hepimiz birer Mehmet'iz. Mehmet'im rahat uyu. Kanın yerde kalmayacak. Uşak ve Türkiye seni unutmayacak. Ruhun şad olsun'' dedi.

Vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Mehmet'im hakkını helal et'', ''Uşak seninle gurur duyuyor'', ''Hepimiz Mehmet'iz'', ''Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir'' sloganı attılar.

ESKİŞEHİR
Soner Özübek

Şehit askerimiz Soner Özübek'in cenazesi Eskişehir'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Özübek'in cenazesinin başından babası Tuncer, annesi Cemile, ağabeyinin askeri üniformasını giyen kız kardeşi Gamze bir an ayrılmadı.

21 yaşındaki ağabeyi Serdar Özüpek de askerdi. Ama kardeşinin şehit olmasının üzerine 3 ay erken terhis edildi. Şimdi son nöbetini kardeşinin tabutunun başında yapıyordu.

Cenazeye Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,
Vali Kadir Çalışıcı, Eskişehir milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, Tayfun İçli, Beytullah Asil, 1. Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, devlet ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Unakıtan'ın acısı da büyüktü. Kendi hemşehrisi şehit olmuştu. "Şehitlerimizin hesabını soracağız, soruyoruz da ama daha fazla soracağız. Bu işte kararlıyız. Hepimizin başı sağ olsun.'' diye söz verdi.

ORDU
Zekariya Yatı

Şehit Piyade Er Zekeriya Yatı için de memleketi Ordu'nun Kumru
ilçesinde büyük bir tören düzenlendi. 

İl Jandarma Komutanı Albay Celal Cürek, törende, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Cenazenin taşınması sırasında katılımcılar tarafından terör örgüt aleyhine
slogan atılırken, şehit erin aile yakınları törene katılanlar tarafından teskin
edildi. Tören sırasında şehit erin annesi Hatice Yatı ve baba Hasan Yatı ile
kardeşlerinin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene milletvekilleriyle, devlet erkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YOZGAT
Piyade Onbaşı Lokman Eker

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Lokman Eker, Yozgat'ta törenle toprağa verildi.

Şehit Lokman Eker'in Türk Bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirilirken, törene katılanlar asker selamı verdi. Kalabalık, ''Hepimiz Askeriz'', ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'' diye slogan attı.



"HEPİMİZ ŞEHİT OLURUZ"

Şehidin ağabeyi Servet Eker, ''Dün Lokman'ın arkadaşı aradı, o da Şırnak'taymış; 'Ağabey ağlamayın, Lokman'ım ölmedi' dedi. Ağlamayın diyordu ama kendisi de ağlıyordu, 'Ağabey ağlamayın inşallah ben de burada şehit olurum' dedi. İnşallah hepimiz şehit oluruz, kurban olduğum Lokman'ım'' diye duygularını ifade etti.

Cumhuriyet alanındaki törende, şehit Piyade Onbaşı Lokman Eker'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı bir süre omuzlarda taşındı..

Cenaze namazının ardından şehit Lokman Eker, köyünde hazırlanan özel mezara dualarla, gözyaşları arasında defnedildi.

KIRIKKALE
Vedat Kutluca

Hakkari'de şehit olan Piyade Er Vedat Kutluca, Keskin'de toprağa verildi.
Şehit Er Kutluca'nın annesi Gülhan Kutluca, sakinleştirici iğne ile ayakta
durabilirken, babası Abidin Kutluca da sağlık görevlilerince kontrol altında
tutuldu.
     

HEPİMİZ VEDAT'IZ

Vatandaşlar, ''Üzülme Anne, hepimiz senin evladınız'', ''Hepimiz
Mehmetçiğiz, hepimiz Vedat'ız'' yazılı dövizler taşıdılar ve terörü protesto
ettiler.

Şehit askerin annesi Gülhan Kutluca, kız kardeşleri Züleyha, Zehra ve Ceren
Kutluca Cumhuriyet Meydanı'nda namazın bitmesini beklerken, vatandaşlarda terörü protesto eden sloganlar attılar.
    
Cenaze töreni nedeniyle ilçedeki evler ve dükkanlar Türk bayraklarıyla
donatılırken, bir çok dükkanın da kapalı olduğu görüldü.Şehir Er Kutluca'nın en son Ağustos ayında dağıtım izni için ailesinin yanına geldiği ve Ramazan Bayramı'ndan önce ailesini telefon ile arayarak görüştüğü öğrenildi.

MANAVGAT
Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen terörist saldırıda 11 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

"NE OLUR YÜZÜNÜ GÖREYİM"

Şehit Uysal'ın eşi Meral, çocukları Beyza ve Hüseyin tabuta sarılarak ağladılar ve şehidin fotoğrafını öptüler. Meral Uysal, yetkililere, ''Onu 43 gündür görmedim. Ne olur son bir kez yüzünü göreyim'' dedi. Askeri yetkililer ise cenaze defnedilirken yüzünü gösterebileceklerini söyleyerek, Meral Uysal'ı teskin etmeye çalıştılar. Çocuklar tabutun başında beklerken yakınları birbirlerine, ''Asla ağlamayalım ve şerefsizleri sevindirmeyelim'' dediler.

Şehit Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Ünal da Merkez Komutanı Albay Salih Taluer'e sarılarak, ''Oğlumu bu vatana verdim. başımız dik'' diyerek gözyaşı döktü.

Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.

KARS
Tarık Emeket

Piyade er Tarık Emeket, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenin ardından, Aşağı Sallıpınar köyünde toprağa verildi.

Emeket'in babası Aslan Emeket, ''Ben ağlamıyorum. Vatan sağ olsun. Oğlum görevine devam ediyor'' dedi.



Piyade Binbaşı Salih Akçu törende yaptığı konuşmada, "Türk milleti için kan, hürriyet ve istiklal için akarsa kutsaldır. Üniforma o kana bulanırsa şereflidir. İşte bu yiğit, bayrak için millet için şehit düşmüştür'' dedi.

GAZİANTEP
Piyado komando Mehmet Cücük

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Komando Er Mehmet Cücük için Gaziantep Ulu Cami'de tören düzenlendi. Tören sırasında şehit erin annesi Yeter Cücük ve Cabbar Cücük ile kardeşlerinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.


KUZUM HAKKIM SANA HELAL...

Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen anne Yeter Cücük, terör örgütüne tepki göstererek, ''Geride 4 oğlum daha var. Onları da gözümü kırpmadan gönderirim. Oğlumun askerliğinin kalan bölümünü ben tamamlamak istiyorum. Allah bunları ıslah etsin. Kuzum, yavrum Mehmetim hakkım sana helaldir. Sen de bana hakkını helal et'' dedi.

Baba Cabbar Cücük ise ''Vatan sağ olsun, 4 oğlum daha var, onları da
göndermeye hazırım'' diye konuştu. Şehit erin kardeşi İsmail cücük ise ''Ben bunları kendi ellerimle boğarım. Tek başıma ben onlara yeterim'' şeklinde tepkisini dile getirdi.

AFYONKARAHİSAR
Piyade er Yavuz Öztürk

Uzman Çavuş Selçuk Gürdal

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal ile Piyade Er Yavuz Öztürk'ün cenazeleri, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde törenle toprağa verildi.



BENİ DAĞLICA'YA GÖNDERİN

Tören sırasında, şehit Uzman Çavuş Gürdal'ın ikiz kardeşi olan ve Kıbrıs'ta
uzman çavuş olarak görev yapan Zafer Gürdal, Bakan Eroğlu'ndan kardeşinin şehit düştüğü bölgeye tayinini istedi. Şehit kardeşi Zafer Gürdal, ''11 yıldır uzman çavuşluk yapıyorum. Kıbrıs'tan tayini istiyorum. Kardeşimin görev yaptığı bölgeye beni gönderin'' dedi.

HESABI SORULACAK BÖYLE BİLİNE
     
Bakan Veysel Eroğlu, ''Bu topraklar üzerinde bizler var oldukça, hiç bir gücün bölmeye gücü yetmez. Bu, böyle biline... Bu şehitlerimizin hesabı sorulacaktır'' diye konuştu. Şehit aileleriyle de tek tek ilgilenen Eroğlu, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Namazın ardından şehit Gürdal'ın cenazesi Burunkaya köyünde, Öztürk'ün cenazesi ise Göçerli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşinin üniformasını giyen Naciye Gürdal ve 4 yaşındaki oğlu Samet Gürdal,
tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.