BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  POLİTİKA

Barzaniyi yerin dibine soktu

Muhsin Yazıcıoğlu bir konuştu pir konuştu. Barzani'yi yerin dibine böyle soktu;

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Barzani’nin PKK’yı açıkça himaye ettiğini ve Irak yönetimine bu konuda kesin bir ültimatom verilmesi gerektiğini vurguladı.

Barzani'ye de sert tepki gösteren Yazıcıoğlu, ''Bu adama haddi
bildirilmelidir. Kedisini bile vermezmiş...
Kürt, bizim kardeşimiz, soydaşımız, candaşımız. Kürdün kedisi de, keçisi de, kendisi de Türk milleti için değerlidir. Barzani'den bizim isteğimiz, kedi değildir, PKK elebaşlarıdır. Türkiye yıllarca siyasi fahişe Barzani’yi kucağına oturtup sakalını yoldurmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşmelerinde terörle mücadele konusunda bir rapor sunduklarını kaydeden Yazıcıoğlu, raporda yer alan bazı önerileri şöyle açıkladı:

-Derhal Habur sınır kapısı kapatılıp, Ovacık sınır kapısı açılarak, Nusaybin, Akçapınar ve Öncüpınar’ın kapasitelerinin arttırılması gerekmektedir.

-Bölgenin jeopolitiğine uygun olarak su şişirme yöntemiyle barajlar kurulmalı ve teröristlerin geçişinin engellenmesi gerekmektedir.

-Irak sınırı fiziki şartları itibariyle güvenliği sağlamaya müsait olmadığından sınırın düzenlenmesi yeniden sağlanığ Irak içinde 35 km’de tampon bölge oluşturulmalıdır.

-Terörle mücadele yasası yeniden düzenlenmeli ve terör mahkemeleri kurulmalıdır. Terör suçları için idam cezası getirilmelidir.