BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şalter inecek mi?

Erdoğan İngiltere'den konuştu. Hedefte Kuzey Irak vardı. Ekonomik ambargo mu geliyor?

Abone ol

İngiltere'de iş adamları ile biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde terör vardı. Erdoğan, ''Türkiye olarak bizim Irak'a olan bazı ihracat kalemlerinde, önümüzdeki günlerde herhangi bir yaptırıma gidebiliriz'' dedi. Başbakanın bu sözleri, ekonomik ambargo yolda olarak değerlendirildi.

Başbakan İngiliz işadamlarının sorularını yanıtlarken, Irak'a yapılacak ihracatla ilgili konularda bir garanti vermesinin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, ''Ülkemin güvenliği, benim için her şeyin üstündedir. Huzuru, her şeyin üstündedir' dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Burada çok açık net söylüyorum, açık sözlü olmayı da severim. Türkiye olarak bizim Irak'a olan bazı ihracat kalemlerinde önümüzdeki günlerde herhangi bir yaptırıma gidebiliriz. Biz şu ana kadar Irak'ın enerjisine çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. Suyunda çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. Gıda maddelerinde çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. Beyaz eşyasından elektronik eşyasına kadar katkı sağlıyoruz. Bütün bunları yapan bir ülkeye karşı bir terör tehdidinin kalkıp da Irak'ın Kuzeyi'nde konuşlanması değerlendirmeye tabi bir konudur.''