BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pompalı zoruyla slogan attırdı

Otoyolu yarım saat kapattı. Pompalıyı eline aldı. Sürücülere slogan attırdı.

Abone ol

Osmaniye'de, terör saldırılarına tepki gösteren emekli öğretmen 50 yaşındaki Abdurrahman Develioğlu ile arkadaşı Ali Gönüler pompalı tüfekle otobana gidip durdurduğu sürücülere, "Kahrolsun PKK" sloganı attırdı.

Hakkari'deki terör saldırısına öfkelenen 4 çocuk babası emekli sınıf öğretmeni Abdurrahman Develioğlu, sabah saatlerinde pompalı tüfeğini alarak eşi Nurhayat ve arkadaşı Ali Gönüler ile birlikte Osmaniye-Kadirli karayolu üzerindeki Adana-Gaziantep otoban köprüsüne çıktı.

Yolu trafiğe çift taraflı olarak kapatan Develioğlu ve Gönüler, yoldan geçen sürücüleri durdurdu. Eylemciler, sürücülerden, "Kahrolsun PKK" diye slogan atmalarını istedi. Vatandaşlar hep bir ağızdan, PKK aleyhine slogan attı. Bu sırada öğretmenin eşinin de Türk bayrağı sallaması dikkat çekti.

İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, Abdurrahman Develioğlu'dan tüfeği bırakmasını istedi. Develioğlu, güvenlik güçlerine, "Yaklaşmayın ateş ederim. Her gün şehit veriyoruz. Yeter artık. Bitsin bu terör. Sınır ötesi operasyon bir an önce başlasın. Artık neyi bekliyoruz. Ne yapılacaksa artık yapılsın. Yüreğimiz yanıyor, artık dayanamaz olduk" diye bağırdı. Emekli öğretmen ve arkadaşı daha sonra etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Bu sırada eylemi izleyen sürücüler ve kalabalık, karakola götürülen eylemcileri alkışladı.