BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Türkeş'in adaylığı Erdoğan'ı sevindirdi

Erdoğan, Alparslan Türkeş'in oğlunun listede yer almasını hamd olsun sözleriyle değerlendirdi!

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merhum Alparslan Türkeş'in kendi evladının AK Parti'den aday olduğunu belirterek, "Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. AK Parti'nin kucaklayıcılık anlayışı çok daha farklı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Fransa'nın Strazburg şehrine hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı. Erdoğan, daha sonra soruları yanıtladı.

Milletvekili listesinde Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın isminin yer olmaması ve sanatçı İbrahim Tatlıses'in aday gösterilmemesiyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her müracaat eden aday olur diye bir şey yok. İbrahim beyle ilgili sanatına saygı duyduğum, sevdiğim bir arkadaşımız. Arzu edilmeyen, istenmeyen bir durumla karşı karşıya kaldık. Biz on kişiden bir kişi seçiyoruz. Altı bine yakın müracaat var. Bunun değerlendirmesini yaparken, bizim ne durumda olduğumuzu takdir edin. Kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık. Bu değerlendirme esnasında da siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı kendisini aradı. Oğluna, listemize koyamayacağımızı bildirdiler" 

ERDOĞAN'A KAVAF SORULDU

Kavaf'ın aday yapılmamasıyla ilgili olarak ise Erdoğan, "Buna gerekçe aramak bu da şart değil ama bazı gerçekler vardır ki genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan değerlendirmelerdir. Biz Selma hanımdan gerek kadın kolları başkanlığında, gerekse bakanlık istifade ettiğimiz bir arkadaşımızdır. Bu döneme böyle takdir gerekti. Bu böyle bir takdir yaptık. Bundan sonraki süreçte kendisinden çok daha farklı şekilde istifade edeceğiz. O da bunu anlayışla karşılayacaktır." diye konuştu.

"HAMDOLSUN MERHUM TÜRKEŞ'İN OĞLU ADAY"

Ramiz Ongun gibi isimlerin listede yer almadığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Vazgeçme olarak değerlendirmeyelim de bu konuyla ilgili olarak detaylarına girmeden buna benzer arkadaşlarımız var. Şudur şudur dememe gerek yok. Mesela bir tanesi Merhum Alparslan Türkeş'in oğlu, şu anda İstanbul'dan adayımız. Aynı şekilde Manisa'da Selçuk Özdağ yine adayımız. Bunlar geçmişte söylediğiniz şekilde bu kesimde olmanın ötesinde, Merhum Alparslan Türkeş'in kendi evladı, hamd olsun bizim listemizde. Bir diğer evladı da MHP'de. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor. AK Parti'nin kucaklayıcılık anlayışı çok daha farklı. Herhangi bir ön kabulü yok. Bizim bir tek ön kabulümüz, çizgimiz. İlkeliyiz, ilkeli devam edeceğiz, bunlardan hiçbir zaman da taviz vermeye niyetimiz yok. Çünkü Cumhuriyetin 100. yıldönümünde özlediğimiz Türkiye çok farklı bir Türkiye olacak. Ve bu Türkiye 3 tane kırmızı çizgiyi çok net silmiş bir Türkiye olacak. Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğin olmadığı bir Türkiye olacak."