BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tatlıses AK Parti'ye karşı savaşacak

Seçim öncesi kıran kırana yarışın gerçekleşeceği il Şanlıurfa olacak. 5 bağımsız adayın yarışacağı ilde AK Parti de hazırlıklı.

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi en büyük rekabetin yaşanacağı illerden biri Şanlıurfa olacak.

AK Parti'nin bakan düzeyinde savaşacağı ilde ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, Ak Parti'den aday olmaması üzerine istifa eden Zülfikar İzol, Sedat Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak ve BDP'den de iki bağımsız aday olmak üzere toplam 5 bağımsız aday yarışacak.

AK Parti Şanlıurfa'ya başvuru sayısı mevcut milletvekillerinin tamamının değişeceği beklentisiyle rekor düzeyde gerçekleşmişti. Beklendiği gibi AK Parti Şanlıurfa listesinde mevcut milletvekillerinden sadece Yahya Akman ve Seyit Eyyüpoğlu'na yer verdi. Aşiretlerin çok etkin olduğu ilde Zülfikar İzol de liste dışı kaldı. Yeni listede ise ilk sıraya bir bakan yerleşti. Hükümetin Alevi ve Roman Açılımı'nı gerçekleştiren Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik Urfa'da liste başı oldu. Listede Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Zeynep Armağan Uslu ve Halil Özcan gibi isimler yer aldı.

İZOL AŞİRETİYLE AYAĞA KALKTI

Listede adını göremeyen Zülfikar İzol ise büyük tepki gösterdi. İzol seçim bölgesi Şanlıurfa'dan bağımsız aday oldu. Aday gösterilmeyince avukatı aracılığıyla adaylık müracaatını yapan İzol, "Ailemin, aşiretimin isteği doğrultusunda bağımsız aday oldum. Şu an aşiretimiz, bütün şehir ayaklandı ve 12 Haziran'da her şey daha net gözükecek" dedi.

Aday gösterilmeyişinin kendisini üzmediğini söyleyen ve "Bomba giyim" diyen İzol, "Neden aday gösterilmediğimi Tayyip Erdoğan'a sorun. Benimle ilgili tasarrufu bütün Urfa ve aşiretim 12 Haziran'da gösterecek" yorumunu yaptı.

İBRAHİM TATLISES DE BAĞIMSIZ ADAY

Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de memleketi Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. Almanya'da tedavisi süren Tatlıses'i Türkiye'de iken Başbakan Erdoğan ziyaret ederek aday gösterebilecekleri sinyali vermişti. Ancak Tatlıses AK Parti listesinde yer almadı. Bunun üzerine Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olmak için başvuruda bulundu.

SEDAT BUCAK'IN KARDEŞİ BAĞIMSIZ ADAY

Şanlıurfa'daki bağımsız adaylar bununla da sınırlı değil. DYP eski milletvekili, Bucak Aşireti lideri ve Susurluk'taki kazadan yaralı kurtulan Sedat Edip Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak da, Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

BDP'NİN İKİ BAĞIMSIZ ADAYI VAR

Şanlıurfa'da BDP'nin de şansı var. Daha önce bir bağımsız aday çıkartan BDP yeni dönem de de iki bağımsız adayla bu yarışa katılacak. BDP Milletvekili İbrahim Binici ve İbrahim Ayhan bağımsızların yarışını kızdıracak isimler olacka.