BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  GÜNCEL

Türk askerinin vurulma nedeni bu mu? Nedim Şener'den bomba iddia

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Türkiye'ye gelişi ve aynı gün El Bab'da Türk askerlerinin Rus jetleri tarafından vurulmasıyla ilgili olaydan saatler önce Nedim Şener'den canlı yayında dikkat çeken analiz: "Bu tıpkı Rus jetinin vurulması gibi bir şey"

Abone ol

CIA BAşkanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyaretinin gerçekleştiği gün Rus savaş jetinin Türk askerlerini vurması bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Ünlü gazeteci Nedim Şener'in Türk askerlerinin Rus jetinden atılan bombaların hedefi olmadan 9 saat önce canlı yayındaki sözleri oldukça dikkat çekiciydi.

Nedim Şener, 3 Türk askerinin şehit düştüğü günden bir gün önce şunları söyledi: "CIA Başkanı'nın Türkiye'ye gelişi benim açımdan bir problem içeriyor. Daha önce Başbakanlar Türkiye'ye geldi ve siyasiler üzerinde bir ilişki var. Doğrusu da budur bence. Ama Amerika dünyanın gözü önünde Türkiye'nin yeni ortaklıklara girdiği ülkelerin de görebileceği şekilde CIA Başkanı'nı ilk defa Türkiye'ye gönderiyor.

"HERKESİN KAFASINDA O SORU BELİRECEK"

-"CIA gibi bir İstihbarat örgütünü Türkiye'ye göndermek demek bütün dünyanın gözünün bu ülkeye dönmesine neden oluyor. Ve kurulan ilişki siyasetçiler üzerinden kurulmadığı için herkesin kafasında 'Türkiye, Amerika'nın hangi ortadoğu operasyonunda araç olarak kullanılacak?' diye beklenecek ve bu Türkiye'nin kendi bölgesinde ilişkide olduğu ortakları açısından handikap yaratacak diye endişe ediyorum. Daha önce de CIA direktörleri Türkiye'ye geldi. Ama o zamanlarda gittikten sonra haberiniz oluyordu. Bu gelmeden 2 gün önce anons ediliyor.

"RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ GİBİ BİR ETKİ YARATABİLİR''

-Şimdi Türkiye, Suriye konusunda bir çok ülke ile ilişkide. Rusya'ydı, İran'dı, Irak'tı. Şimdi bütün dikkatini bu konuya vermiş Rusya muhtemelen buna karşı bir şey geliştirir ve aşağı yukarı tam benzetmek gibi olmasın ama Rus uçağının düşürülmesi gibi bir etki yaratabilir."

Rusya ne demek istiyor? Türk askerini nasıl vurdular?

Rusya El Bab'da Türk askerlerini vurdu son dakika haberleri üzücü