BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rusya ne demek istiyor? Türk askerini nasıl vurdular?

RUSYA dün 'kazara' olduğu bildirilen Türk askerinin vurulduğu olayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kremlin Sarayı'ndan gelen açıklamada olayın sorumluluğu Türkiye'ye ihale edildi.

Abone ol

RUS savaş uçaklarının dün düzenlediği hava saldırısında Türk birliği vurulmuş ve 3 askerimiz şehit olmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan olaya ilişkin gelen açıklama kafa karıştırdı. Peskov, "Koordinatlar Türkiye tarafından verildi" dedi.
 
Peskov bugün düzenlediği basın toplantısında, Moskova ve Ankara'nın, El Bab'da 3 Türk askerinin hayatını kaybetmesine yol açan olayın nedenleri konusunda fikir ayrılıklarının bulunmadığını da söyledi. 

TÜRK ASKERİ ORADA OLMAMALIYDI
Peskov şu ifadeleri kullandı: "(Olayın) nedenleri konusunda bir tartışma yok. Maalesef, askerlerimiz terörist gruplara hava saldırıları düzenlerken bize Türk partnerlerimiz tarafından verilen koordinatlar doğrultusunda hareket etti, bu koordinatların sınırları içerisinde Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu."

SORUMLUSU KİM?
Kremlin yaptığı bu açıklama ile 'kazara' olduğu söylenen hava saldırısının 'sorumlusu kim' sorusu gündeme geliyor. Genelkurmay,  Türk askerlerinin yerini Rusya'ya bildirmedi mi? TSK'dan dün yapılan açıklamada "Rus uçaklarının saldırısı için kazaen" ifadesine yer verilmişti. Bu 'kazaya' kimin sebep olduğuna ilişkin ise bir açıklama yoktu.

NUMAN KURTULMUŞ : YANLIŞ KOORDİNASYON
Rusya açıklaması sonrasında Ankara'dan da 'kazaya' ilişkin açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi : "İlk bilgiler koordinasyon yanlışlığı, yanlış bir koordinasyon, herhangi bir şekilde maalesef istem dışı meydana gelmiş bir olaydır. Bütünüyle bir kazadır ilk bilgilere göre ama bunun nasıl vuku bulduğu, bu aradaki koordinasyon meselesinin nasıl bu kadar atladığı ortaya konulacaktır. Oradaki mücadelede anlaşılıyor ki çok daha yakın bir koordinasyona ihtiyaç var" .

BU İKİ ETTİ!
Rusya savaş uçakları dün El Bab'da Türk birliğini vurmuş; 3 askerimiz şehit olurken 11 askerimiz enkaz altında kalarak yaralanmıştı. Rusya daha önce de yine 'kazara' olduğunu söylediği bir saldırıda Türk askerini vurmuştu. Rus uçağının vurulmasının yıldönümü olan 24 Kasım'daki 'kazara' bombardıman kuşkuyla karşılanmıştı. O saldırıda da 3 Türk askeri şehit olmuş 10 askerimiz yaralanmıştı.