BIST 10.166
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.405,18
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de yeni deprem büyüklüğü kaç?

ÇANAKKALE Ayvacık'ta bir deprem daha yaşandı. Ayvacık merkezli arka arkaya gelen depremler korku yaratırken, son sarsıntı da büyük oldu. İşte Ayvacık merkezli son depremler;

Abone ol

ÇANAKKALE günlerdir beşik gibi sallanıyor. Deprem fırtınasına tutulan kentte yine orta büyüklükte bir deprem kayıtlara geçti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre son deprem saat 11.55'te meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5 olarak açıklandı. Sarsıntının 7,01 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Köyde yaşayan vatandaşlar deprem anında büyük panik yaşarken, bölgedeki ekipler sarsıntı nedeniyle herhangi bir yıkım oluşup oluşmadığını tespit için harekete geçti. Gelen haberler bazı evlerin yıkıldığı yönünde.

DEPREM FIRTINASI
Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde ilk deprem beş gün önce yaşanmıştı. Merkez üssü Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki ilk deprem sonrası çok sayıda sarsıntı devam etti. Bugün Kandilli Rasathanesi'nin yayınladığı son deprem kayıtlarına göre bölgede müthiş bir fay aktivesi var. İşte sabah saatlerinden bu yana meydana gelen depremler;