BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  MEDYA

Türel'e göre sivil darbe için uğraşıldı!

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti'yi sandıkta yenemeyenlerin sivil darbeyi amaçladığını iddia etti.

Abone ol

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Gezi Parkı'yla başlayan olayları, hükümete karşı "sivil darbe" girişimi olarak nitelendirdi. Beşiktaş- Galatasaray derbisinde yaşanan taraftar olaylarının, Gezi Parkı olaylarının uzantısı olabileceğini söyleyen Türel, "Darbecilerin en büyük sermayesi ülkede yeni korkular yaratmaktır" şeklinde konuştu.

Usta gazeteci Hadi Özışık'ın TGRT Haber'de hazırlayıp sunduğu Basın Odası'nın bu haftaki konuğu AK Partili Menderes Türel oldu.  Antalya Milletvekili Türel, hafta sonu oynanan Beşiktaş- Galatasaray derbisini değerlendirirken, sivil darbe değerlendirmesinde bulundu. Spordan, siyasi rant elde etmenin; ülkede kimseye bir faydasının olmayacağını anlatan Türel, çıkan olayları AK Parti ile ilişkilendirmeye çalışanların büyük bir yanılgı içerisinde olduğuklarını kaydetti.

"GEZİ PARKI OLAYLARININ DEVAMI"

Hadi Özışık'ın Hakan Şükür'ün "Bu olaylar organize edilmişti" açıklamasını hatırlatması üzerine Türel, çıkan olayları, Gezi Parkı ile ilişkilendirenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu hatırlattı. Basit bir çevre hareketiyle başlayan Gezi Parkı olaylarının, bazı kesimler tarafından kullanıldığını da iddia eden Türel, bu olayların toplumda belli bir paranoyanın oluşmasına neden olduğunu kaydetti. Türel şöyle konuştu:

"Gezi Parkı olayları, toplumda belirli bir paranoyanın gelişmesine neden olmuştur. Basit bir çevre eylemi gibi başlayan olayların altında, sivil iteatsizlik, sivil bir darbe girişimi olarak planlandığı ortaya çıkmıştır. Çevre hareketiyle eğer siz, sivil bir darbeyi amaçlarsanız, spor olaylarından da böyle bir paranoya çıkmasına neden olursunuz."

"AK PARTİ'Yİ SANDIKTA YENEMEYECEĞİNİ ANLADILAR"

Futbol terörüyle Türkiye'nin onlarca yıl mücadele ettiğini, çeşitli önlemler almaya çalıştığını söyleyen Türel, seçimlerle ilgili yapılan anketlerinin tamamında, AK Parti'nin oy oranını yüzde 50'nin üzerinde gösterildiğini iddia etti. Türel, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyeceğini anlayanlar Gezi Parkı gibi bahanelerle "sivil darbe" yapmayı denediler" şeklinde konuştu. Programda Türel şunları ifade etti:

"AK Parti'yi sandıkta yenemeyeceğini anlayanlar, farklı darbe yöntemlerini uygulamaya koydular. Paralel ya da değil, darbe yapılmak istenildiğini Gezi Parkı'nda gördük. Darbe mimarları, spor faaliyetlerini kullanmak isteyebilirler. Bunun arkasında illegal örgütler varsa alınması gereken ciddilen en ciddi biçimde alınmalıdır."

"ÇARŞI TARAFTAR OLARAK KALSIN"

Beşiktaş- Galatasaray derbisinde, tribünlerde bazı taraftarların, olay çıkaranlara yönelik tepkilerine şahit olduğunu anlatan Türel, Çarşı'nın Beşiktaş'ın en önemli taraftar grubu olduğunu söyledi. Herhangi bir taraftar grubunun, siyasi parti gibi hareket etmemesi gerektiğini söyleyen Türel, Çarşı'nın bundan uzaklaşarak siyaset üretmeye çalışmasının kendi felsefesine ters olduğunu anlattı.