BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu: Bölge kitle imha silahlarından da arındırılmalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orta Doğu’nun sadece nükleerden değil, tüm kitle imha silahlarından arındırılması gerektiğini söyledi. <br...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orta Doğu’nun sadece nükleerden değil, tüm kitle imha silahlarından arındırılması gerektiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 68. BM Genel Kurul Toplantıları için geldiği New York’ta, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi (NPDI) Girişimi Bakanlar Toplantısı’na katıldı. New York’taki Intercontinental Hotel’de gerçekleştirilen toplantı, girişime yeni üye olan Filipinler ve Nijerya’nın konuşmalarıyla başladı. Toplantıda nükleer yayılmanın önlenmesine dair genel hususların yanısıra İran ve Suriye’deki gelişmeler ışığında Orta Doğu’daki durum ağırlıklı olarak ele alındı.
Bakan Davutoğlu, Suriye’de rejimin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, bölgenin sadece nükleer değil tüm kitle imha silahlarından arındırılması gereği üzerinde durdu. Tüm diğer Bakanlar da Orta Doğu’nun kitle imha silahlarından arındırılmış bir bölge olması yönündeki çabalara destek beyan etti. Bakanlar ayrıca İran’ın nükleer programına ilişkin sorunun diyalog yoluyla barışçıl şekilde çözümlenmesini arzu ettiklerini vurgulayarak, yeniden başlaması öngörülen P5+1 görüşmelerine destek beyan ettiler. Bakan Davutoğlu, kitle imha silahlarının insanlığa karşı oluşturduğu tehdit ışığında girişim üyesi Bakanların kendi ülkelerinin Dışişleri Bakanları olmaktan ziyade tüm insanlığın İçişleri Bakanları olarak ağır bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı.