BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

TRT'deki Kur'an yarışmasında sonuçlar belli oldu

TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması final gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. Erdoğan, dereceye girenlere ödüllerini dağıttı.

Abone ol

TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması final gecesiyle ekrana veda etti. Kadir Gecesi'nde son bulan yarışmanın final gecesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'ye sahip çıkarak eleştiriler için "Kulak asmaya gerek yok" ifadesini kullandı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez yarıştırmayı eleştirmiş, "Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" demişti.

MUSTAFA ALTIN KAZANDI

Mustafa Cihat'ın sunumuyla ekrana gelen TRT 1'deki Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması dün final gecesiyle son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sürpriz yaparak katıldığı ödül gecesinde 8 jüri yarışmaya katılan 8 yarışmacıyı oyladı. Öte yandan yarışmayı Mustafa Altın 872 puan alarak kazandı.

ELEŞTİRİLERE ERDOĞAN'DAN CEVAP

TRT 1'deki programa yönelik eleştirilere de isim vermeden cevap veren Erdoğan, alışılmışın dışında bir programla Kur'an'ın ekrana geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir. Kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur." 

Yarışma boyunca sahnede duran rahlenin üstünde de Mustafa Altın'a hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'in aynısından bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu da güzel bir tevafuk oldu. Gerçekten Karahisari hattıyla muhteşem bir hat ortaya koydu. Tezhibi de muhteşem. Bütününde aynı tezhibi görmüyorsunuz, her sahifesinde farklı bir tezhip uygulaması var. Bundan dolayı 'Allah rahmet etsin' diyoruz ve hafız kardeşimize takdim ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, 869 puanla yarışmanın ikincisi Şükrü Asıleren ile 852 puanla üçüncü olan Osman Bostancı'ya da hediyelerini verdi.

GÖRMEZ NE SÖYLEMİŞTİ?

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarışmayı eleştirmişti. Görmez şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır."