BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
HABER /  MEDYA

Ece Temelkuran canlı yayında ağlayarak konuştu

Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi üzerine gelişen tepkileri yorumlayan Ece Temelkuran canlı yayında gözyaşlarını tutamadı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)

Berkin Elvan'ın 269 günlük yaşam mücadelesi sonrasında hayata gözlerini yumması kitlesel protestotlara sahne olurken medyadan gelen çarpıcı tepkiler devam ediyor. Artı Bir ekranlarında Canlı Gaste'ye telefonla bağlanan ci Ece Temelkuran canlı yayında gözyaşlarını tutamadı. Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Temelkuran'ın konuşmakta zorluk çektiği görüldü.

AK Parti seçmenlerine seslenen Temelkuran "Artık bu parti ve liderini destekleyen insanlar kendilerine gelsinler ve insanlığa geri dönsünler." derken "Bu insanlar böyle bir çocuk öldükten sonra gidip duble yolun açılışını mı alkışlasınlar?" diye sordu.

İşte Temelkuran'ın canlı yayındaki sözleri:

AĞLAMADAN KÜFRETMEDEN NE DİYEBİLİRİM DİYE DÜŞÜNDÜM

Bazı ülkelerin tarihlerinde bir gün vardır ve o günlerden sonra hiç bir şey aynı olmaz. Bugün o gün bence. Uzun uzun düşündüm yayında ağlamadan ve küfretmeden ne söyleyeim diye. Bu parti (AK Parti) muhafazakar tutucu ve sağcı olabilir ama bu ülkenin namuslu insanlarını örgütledi. Her ilde o ilin saygı duyulan insanlarını aday gösterdiler. Ben onlara diyorum ki...

AKP TARAFTARLARI İNSANLIĞA DÖNSÜNLER

AKP'nin taraftarları ne bekliyor. Bu insanlar böyle bir çocuk öldükten sonra gidip duble yolun açılışını mı alkışlasınlar? Ne yapsınlar? Tabi ki çok öfkeli herkes. Elbette içimiz yandı. Bu ilk de değil. Sabır tükendi. Söyleyecek hiç bir şey kalmadı gerçekten. Bu ülkenin delilikle zalimlikle vicdansızlıkla yönetilmesine artık izin veremeyiz. Çünkü bu ülkede biz de yaşıyoruz. Bir çocuğun ölmesine dayanamayan insanlar da yaşıyor. Artık bu parti ve liderini destekleyen insanlar kendilerine gelsinler ve insanlığa geri dönsünler. Sadece bunu istiyorum artık. Hiç değilse bugün ve yarın için. Yarın (bugün) cenaze olacak. Benzer bir şey olacak ve bir çocuk daha gidecek diye korkuyoruz.