BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
HABER /  GÜNCEL

'Yırtık don'lu ses kaydı CHP'yi ayağa kaldırdı

Egemen Bağış'ın Alo Fatih ile yaptığı öne sürülen telefon kaydı CHP'lileri ayağa kaldırdı. Bağış'ın CHP'li iki vekil için söylediği iddia edilen sözler olay oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hükümet Cemaat savaşında ortaya çıkan ses kaydı AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. Bu kez kayıt Egemen Bağış ile Mehmet Fatih Saraç arasında geçiyor.

Haramzadeler isimli hesaptan yayınlanan ses kaydında konu ise 2 CHP'li vekilin Habertürk ekranlarına çıkarılması.

YIRTIK DON GİBİ...

Kamuoyunun 'Alo Fatih' olarak tanıdığı Saraç, bayramda ekranda konuşacak AK Partili bulamadıklarından yakınıyor. Bunun üzerine Bağış da CHP'li çıkarmasını öneriyor ve bayramda konuştular diyerek çakacaklarını söylüyor..

Saraç "kafası en az çalışan CHP'li kimse onu çıkarayım" deyip Bağış'a isim sorunca eski bakan, "Umut Oran falan meraklıdır, o yırtık dondan çıkar gibi her şeye fırlar" ifadelerini kullanıyor.

Ses kayıtlarında Bağış'ın CHP'li vekil için "şerefsiz' dediği iddiaları bulunuyor. Konuşmada bir diğer CHP'li vekil Osman Korutürk'ün ismi de geçiyor.

UMUT ORAN ÇİLEDEN ÇIKTI

Ses kayıtlarının düşmesi ile birlikte CHP'li vekil Umut Oran, sert bir açıklama yaptı ve Egemen Bağış hakkında tazminat davası açacağını duyurdu.

Oran, "Çalışmalarımız Egemen Bağış gibi Rıza Sarraf'tan rüşvet alanları da rahatsız edecektir ve etmelidir. Beklediği buysa, dürüst ve namuslu davranması için CHP olarak kendisine içinde 500 bin dolar bulunan bir takım elbise asla göndermeyeceğiz. Ancak onlara esas davayı halkımız açmış durumdadır. 30 Mart'ta Türkiye'nin namuslu, çalışkan, temiz siyasetten yana tüm insanları gerekeni yapacak, bu zihniyeti bir daha çıkmayacak bir şekilde tarihe gömecek" dedi.

OSMAN KORUTÜRK : ÇAKAMAZLAR

Ses kaydında ismi geçen CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de açıklama yaparak şunları söyledi;

-"Bu konuşmanın da açıkça gösterdiği bir husus, AKP'nin bütün davranışlarının geçerli olmayan ögelere dayanarak, din istismarını da ön plana çıkartmak suretiyle muhalefeti "tuzağa düşürmeye" yönelik hile ve desiseler üzerine yoğunlaştığıdır. Ancak, AKP'nin bu tür tuzakları hazırlamaya çalışan kıymeti kendinden menkul sözde "oyun kurucularının" da herhalde üzüntüyle fark etmiş olacakları gibi, şimdiye kadar hiçbir CHP Milletvekili bu biçarelerin kurdukları oyunlara gelmemiş, AKP'ye bugün yayınlanan konuşmanın taraflarına, onların tabiriyle CHP'ye "çakabilme" fırsatı vermemiştir. Şu noktadan sonra da, "çakma" deyiminin gündeme geleceği tek zemin, önümüzdeki üç seçimde Türk halkının AKP'ye çakacağı tokat olacaktır."