BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da polis 'ölümcül silahı' kullandı

Ankara'daki Berkin Elvan gösterilerinde polis bir kez daha ölümcül olarak nitelendirilen silahı kullandı.

Abone ol
Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeğiyle yaralanan ve hastanedeki yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Ankara'da eylem vardı. Polis Ankara'daki eylemlerde Avrupa'da ölümcül silahlar kategorisine alarak yasakladığı silahı bir kez daha çıkardı.

POLİS TOMA'YLA KADINLARA ÇARPTI (TIKLA)

İstanbul'daki gösterilerde yaralanan Berkin Elvan için Ankara'da da binlerce kişi sokaklara döküldü. ODTÜ'lü öğrenciler Kızılay'a doğru yürüyüşe geçince Eskişehir yolunda istenmeyen olaylar yaşandı. Trafiğin zaman zaman aksadığı Ankara'da polisin bir kez daha ölümcül olarak nitelendirilen silahı kullanması tepkilere neden oldu.

BERKİN ELVAN PROTESTOSU TAKSİM'İ KARIŞTIRDI (TIKLA)

AVRUPA'DA BU SİLAH YASAK
 
Ankara polisi göstericilere müdahalede FN-303 silahından çıkan “bizmut” kapsüllerini kullandı. FN-303 silahı birçok Avrupa ülkesinde ölümcül silahlar kategorisine alınarak yasaklanmıştı. Türkiye’de ise ilk kez Gezi eylemleri sırasında kullanılmıştı. Polis kapsülü Gezi eylemlerinden sonra tekrar Berkin için yapılan eylemlerde kullandı.

ANKARA'DA BERKİN PROTESTOSUNA SERT MÜDAHALE
 
TUZLUÇAYIR’DA MÜDAHALE
 
Bu arada Tuzluçayır’da toplanan 500 kişilik bir grup Kızılay’a yürümek istedi. Yolu trafiğe kapatan göstericilere polis müdahale etti. Biber gazı ile müdahale eden polise göstericiler taşla karşılık verdi. Polis göstericilerin Kızılay’a yürümesine izin vermedi. Çatışma ara sokaklarda da devam etti.