BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron kadro kimleri kapsıyor memur mu olacaklar?

Taşeron kadro kimleri kapsıyor sorusunun yanıtı belli oldu. Taşeron asıl iş listesi ve taşeron yardımcı iş listesinde yer alan tüm taşeronlar kadroya girecek. Peki taşeron kadroya alınacaklar memur mu olacak? İşte taşeron kadro detayları...

Abone ol

Taşeron kadro kamuda taşeron olarak çalışan asıl iş listesi ve yardımcı iş listesine giren işlerde çalışan 750 bir kişiyi kapsayacak.

Taşeron asıl iş listesi ve taşeron yardımcı iş listesinden hangi iş kollarının bulunduğu henüz netleşmedi. Ancak taşeron kadro yasası kapsamında hem asıl işçi hem de yardımcı işçiler kadroya alınacak.

Taşeron asıl iş ve yardımcı iş listelerine ilişkin detaylar Taşeron Kadro Yasası'nın Meclis'e gelmesi sonrası açıklanacak. Taşeron kadro yasasının 1-2 hafta içinde Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Taşeron kadro kimleri kapsıyor memur mu olacaklar?

TAŞERON KADROYA GİRENLER MEMUR MU OLACAK?

Taşeron işçilerin merak ettiği bir diğer soru ise taşeron kadroya girenler memur mu olacak? sorusu.

Taşeron kadroya girecek olanlar memur değil, özel sözleşmeli personel statüsünde çalışacaklar. Ancak taşeron kadrodan yararlanacak kişilerin 'memur olma' şartlarını da yerine getirmeleri gerekiyor. Memur olma şartlarını yerine getiremeyen taşeron işçiler kadroya alınmayacak. Örneğin, memur olmaya engel yüz kızartıcı suçlardan ceza almış bir taşeron işçi kadroya alınmayacak.