BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tarhan'ın sözleri AK Parti'yi kızdırdı

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'a AK Parti tepki gösterdi

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın ''Bayram törenlerini bir kadeh eğlencesine indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık'' sözlerine AK Parti'den eleştiri geldi.

Tarhan, Cumhuriyetin 88. yıldönümünün doyasıya kutlanamadığını belirterek, bunun bir ulusun verdiği mücadeleyi yaşama ve anımsama fırsatı olduğunu söyledi. Terör ve deprem acılarıyla baş etmenin bir yolunun da bu bayramı kutlamak olduğuna dikkat çeken Tarhan, ''Bu bayram, bize moral kazandıracaktır. Cumhuriyet Bayramı törenlerini bir kadeh eğlencesine indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık bu süreçte. Bu hayasız saldırgan tutuma inat, Cumhuriyet Bayramını bize yasaklayanlara inat binlerce yıl yaşasın Cumhuriyet diyorum'' demişti

AK PARTİ'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın 'Cumhuriyet Bayramı törenlerini bir kadeh eğlencesine indirgeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldık.' sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkavekili Mahir Ünal, ''Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü hepimiz Cumhuriyetin çocuklarıyız ve hepimiz Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan insanlarız'' şeklinde konuştu.