BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan küllenmeyen acıyı hatırlattı!

Başbakan Erdoğan, 18 yıldır küllenmeyen acıyı hatırlattı, teröre bir kez daha lanet okudu!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Almanya’da teröre lanet okudu! Almanya'daki Türkler'in 18 yıldır küllenmeyen acısı "Solingen saldırısını" hatırlatan Erdoğan, teröristlerin anne karnında doğmamış çocuğu bile katlettiğini ifade etti.

Erdoğan, Almanya'ya göçün 50. yılı nedeniyle Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Tempodrom'da gerçekleştirdiği, ''Göç Sempozyumu''nun gala yemeğine katıldı.

SOLİNGEN SALDIRISI
Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te 25 yıldır Almanya'da yaşayan Amasya'lı Genç ailesinin 20 ferdinin oturduğu Aşağı Werner sokağındaki ev, naziler tarafından ateşe verildi.

Solingen olayı olarak bilinen korkunç saldırıda üçü çocuk ikisi kadın 5 kişi yaşamlarını yitirdi.

TERÖRE LANET OKUDU

Burada yaptığı konuşmasında Almanya’nın Van’daki depremzedelere yaptığı yardımlar için teşekkür eden Erdoğan, sözü teröre getirdi ve güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırıları hatırlattı. Masum sivilleri, anne karnında doğmamış bebeği katleden, sokakta oynayan çocuğu hedef alan terörü bir kez daha lanetliyorum diye konuşan Erdoğan, teröre karşı milletin bir kez daha tek vücut haline geldiğini söyledi.

SOLİNGEN SALDIRISININ MAĞDURLARI…

Türkiye’de yaşanan acıyı, Almanya ve Avrupa’daki Türk vatandaşlarının da yüreklerinde hissettiklerini belirten Erdoğan, Van depreminde bu kardeşliğin bir kez daha güçlendiğini pekiştiğini söyledi. Almanya’daki Solingen saldırısının mağdurlarının da salonda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Solingen’in acısını ve sızını 74 milyonun yüreğinde taşıdığını aynı derecede yankı bulduğunu kaydetti. Erdoğan, milletin birliğini hedef alanların bugüne kadar hep kaybettiğini söyleyerek, kardeşliğimiz hiçbir zaman sarsılmayacak diye konuştu.

TERÖR DESTEKÇİLERİNİ UYARDI

Türkiye'nin terörle mücadelede Avrupa'dan istediği desteği alamadığını da söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: 

''Avrupalı dostlarımızın önüne dosyaları koyduğumuzda, tek tek isimleri, dernekleri, yayın kuruluşlarını, aktarılan para miktarlarını koyduğumuzda, bize bahaneler üretiyorlar. Siz o bahaneleri artık bize değil, artık Batman'da öldürülen masum yavrulara değil, eğer izah edebiliyorsanız, önce kendi vicdanınıza izah edin'' dedi.