BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek'ten şaşırtan torpil itirafı

Meclis Başkanı Çiçek, açıkça söylemedi; ancak Türkiye'de torpil düzeninin nasıl işlediğini bir bir anlattı!

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten torpil isyanı! Meclis'teki kadronun önemli bir bölümünün "istisnai" kadrolardan oluştuğunu söyleyen Çiçek, kuruma bir kaç kadro dışında sınavla personel alamadıklarını kaydetti. Meclis'te kadro fazlalığının da bulunduğunu ifade eden Çiçek, bu sayının zamanla personelin özlük haklarına dokunmadan azaltılacağını söyledi.

Çiçek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin Meclis bütçesi üzerindeki sorularını yanıtladı.

Meclisin çalışmalarını daha etkin sürdürebilmesi açısından yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu belirten Çiçek, milletvekillerinin Meclisteki personel statüsünden kaynaklanan birçok sorundan bahsettiklerini hatırlattı.

"MECLİS AYAĞA KALKAR İTİRAFI"

''Bu şekilde de götürebilirdim. Bu belalı da bir iştir. Çünkü, bir taşı oynattığınızda 40'ı birden oynar'' diye konuşan Çiçek, bu durumda hemen kulislerin başlayacağını, tasarının merkezine herkesin kendisini koyacağını söyledi.

TORPİLLİYE KADRO VAR ONLARA YOK!

Meclise sınavla girilmediğini, birkaç kalem görev dışında tümünün istisnai kadro olduğuna dikkati çeken Çiçek, ''Kimi isterseniz alabilirsiniz. Yani dışarıda KPSS'den 95 alan giremez ama siz kimi istiyorsanız alabilirsiniz. İşte hak, hukuk, adalet diyorsak burada bir yanlışlık var. Burayı kurumsallaştırmamız lazım. Buraya personel sınavla girmeli, terfi ede ede, hakkını vere vere belli bir yere kadar gelmelidir. Böyle olduğu takdirde adalet tecelli edebilir. Bir çizgi çekelim. Geçmişte ne olduysa oldu. Bu halin devam edemeyeceğini hep beraber görmemiz lazım'' diye konuştu.

Mecliste ihtiyacın üzerinde personel bulunduğunu belirten Çiçek, zaman içerisinde kimsenin özlük haklarına dokunmadan zaman içerisinde bu sayının norm kadroya indirilmesi gerektiğini söyledi.

ADAMINI BULAN KAPAĞI MECLİS'E ATIYOR

Mecliste çalışanlarla diğer kurumlarda çalışanlar arasında ücret farklılıkları bulunduğu için ''Meclise hücum'' olduğunu belirten Çiçek, ''Orada de sekreter burada da sekreter, biri o rakamı alıyor biri bu rakamı alıyor. Meclisteki çarpıklık da biraz buradan kaynaklanıyor. İstisnai kadro olduğu için bir şeye gerek yok. Yani Meclise gelmek için ta Dikmen'den dolaşmaya gerek yok. Kızılay'dan da doğruca gelinebilir. Hepimizi rahatsız eden kısım da burasıdır'' açıklamasında bulundu.