BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de namaz kılanlara etten duvar

Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerinde bir ilk yaşandı. Bir grup cuma namazı kıldı, namaza katılmayanlar onları korudu.

Abone ol

11. gününe giren Gezi Parkı eylemlerinde bugün bir ilk yaşandı. Eylemlere katılan bir grup Cuma namazı kıldı. Namaza katılmayanlar ise etrafta çember oluşturarak olası bir provokasyona karşı namaz kılanları korudu.

Çarşamba günü de Miraç Kandili dolayısıyla kandil simitleri dağıtılmış, dua okunmuş ve eylemlere katılanlar içki içmemeleri konusunda uyarılmıştı.

GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE 11 GÜN BÖYLE GEÇTİ

Dün Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan konser iptal edilirken, olaylarda yaşamını yitirenler için anma töreni gerçekleştirildi.

taksimgeziparkicumanamazo.jpg

Akşam mesai saati bitiminden sonra Taksim Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde kalabalık giderek arttı. Göstericilere destek olmak için İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğretim elemanları ve sanatçılar, yürüyüş yaptı. Meydan ve parkta toplanan göstericiler de bir süre slogan attı.

Ardından Gezi Parkı'na getirilen bir otobüsten, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin adları okundu. Parktakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" diye bağırdı.

Gezi Parkı'nda oluşturulan "Taksim Halkındır" isimli alanda, olaylar sırasında Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in adının yazılı olduğu pankarta karanfiller konuldu.

Zülfü Livaneli, Feryal Önel ve Hüseyin Turan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar, eylemcilere destek olmak için Taksim Meydanı'na gelirken, bazı yabancı basın kuruluşlarının da canlı yayın yaptığı gözlendi.

DUMAN DA PARK'TA

Eyleme destek için yaptığı şarkıyla ses getiren rock grubu 'Duman' da Taksim Gezi Parkı'na gelerek eylemcilere destek verdi. Grubun solisti Kaan Tangöze hayranları ile fotoğraf çektirdi. Grup daha sonra eylemcilerle birlikte oturarak, bir süre sohbet etti.