BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  DÜNYA

Havalimanları miting yeri değildir

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Başbakan korsan bir gösteri yaptı. Havalimanları miting yeri değildir. TOMA’lar bu sefer su sıkmadı. ...

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Başbakan korsan bir gösteri yaptı. Havalimanları miting yeri değildir. TOMA’lar bu sefer su sıkmadı. Muhalefetin mitingi olsaydı mutlaka orda barikat kurulurdu” dedi.
Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerine değindi. Başbakan yurda dönüşünde yapılan karşılama törenini eleştiren Kaplan, “Başbakan korsan bir gösteri yaptı Havalimanları miting yeri değildir. TOMA’lar bu sefer su sıkmadı. Muhalefetin mitingi olsaydı mutlaka orda barikat kurulurdu” dedi.

"BORSAYI BATIRAN DA BAŞBAKAN’DIR"
Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Kaplan, “Başbakan’ın yaklaşımı iç çatışmayı körükleyici inatçı tehlikeli bir yaklaşımdır. Yüzbinleri vandal terörist olarak tanımlamak toplumsal uzlaşmanın dili değildir. Tehdit edici tavır toplumu bölüyor” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ı karşılayan bir grubun “Yol ver Taksim’i ezelim’ yönünde slogan atmalarını eleştiren Kaplan, bu sözlerin şiddeti teşvik eden söylemler olduğunu, MHP’nin ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganın da farkı olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın eylemlerin nedenlerinden biri olarak faiz lobilerini göstermesini ‘kel alaka’ olarak nitelendiren Kaplan, “Hükümetin istikrarsız tavrı sıcak para kaçırmasına yol açmıştır. Borsayı sıçratan da batıran da Başbakandır” dedi.
Eylemlere ilişkin tweet atanların gözaltına alınmasını eleştiren Kaplan, “Hükümet şimdi de illegal twitter örgütü aramaya başladı” dedi.

MHP’YE SERT ELEŞTİRİ
Kaplan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin olaylarda PKK’nın provokasyonun olduğu yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Kaplan, şunları söyledi:
“Taksim Gezi Parkı eylemi sivil bir hareket olarak başladı. Kepçenin önüne durmuştur ama hükümet şiddette sınır tanımamıştır. Yüzbinlerin içinde örgütsel olarak yer almadık küçük gruplar olarak bazı arkadaşlarımızın katılması dışında siyasi partilerin bundan olay çıkarma anlayışına karşı koyduk. Herkes vardır orada. MHP burada sınıfta çakmıştır. Erdoğan’ın yanında mısın değil misin? Bunu açıkla kardeşim. ‘Eyleme giden istifa etsin’ diyor. Böyle demokrasi anlayışı olmaz. Bu muhalefete anca gülerler. PKK bu işin içinde yoktur. Herkesin olması demek kişilerin örgütlerin olduğu anlamına gelmiyor. BDP olarak başından beri vardık haklı halk talebini destekledik yanında yer aldık. Kim nasıl anladıysa öyle anlasın.”
(iha)