BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.478,74
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Torunlar GYO sektöre hayat verecek

Hayat Grubu, Sur Yapı ve Torunlar GYO ile ortak olarak yer aldığı inşaat sektörüne, kendi şirketiyle adım atıyor. Grup, ‘Hayat Proje İnşaat’ adıyla bir şirket kurdu.

Abone ol

Hayat Grubu, Sur Yapı ve Torunlar GYO ile ortak olarak yer aldığı inşaat sektörüne, kendi şirketiyle adım atıyor. Grup, ‘Hayat Proje İnşaat’ adıyla bir şirket kurdu.

Ağırlıklı olarak Kimya ve ağaç sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren Hayat Grubu, ‘Hayat Proje' adıyla bir şirket kurarak İnşaat sektörüne adım attı. Gayrimenkul sektöründe Torunlar GYO ve Sur Yapı ile yaptığı ortaklıklarla proje geliştiren Hayat Grubu kendi İnşaat şirketini kurarak, bu alanda bireysel olarak da faaliyet göstermeye hazırlanıyor. Hayat Grubu'nun şirketi kurma amacı da ‘Yurtiçinde ve yurtdışında inşaat yapmak ve satmak, Arsa alıp satmak, Kat Karşılığı binalar yapmak' şeklinde özetleniyor. Yeni kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Hayat Grubu'nun da kurucusu olan Ahmet Yahya Kiğılı üstlenirken, Başkan Yardımcılığı'nı da Mehmet Avni Kiğılı yapacak.

Bingo ile tanınıyor

Hayat Grubu, Hayat Kimya, Hayat Temizlik ve Sağlık Ürünleri, Limaş Liman İşletmeleri, Kastamonu Entegre ve Yongapan Orman Ürünleri şirketleriyle faaliyetlerini yürütüyor. Bingo, Molped, Papia gibi temizlik ürünleriyle tanınan Hayat Kimya, Hayat Proje Taahhüt ve İnşaat A.Ş. ile yeni bir sektöre daha giriş yapıyor.konuthaberleri.com

1 milyon lira sermaye

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere harekete geçen Hayat Grubu, yeni şirketini İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) 4 Haziran günü kayıt etti. Toplam 1 milyon lira sermaye ile kurulan Hayat Proje'nin adresi de Hayat Grubu'nun genel merkezinin de yer aldığı Altunizade'de bulunuyor.

İzmir’e rezidans AVM ve marina

Hayat Kimya, inşaat faaliyetlerine ilk olarak İzmir'de adım atmıştı. İzmir'de Türk Henkel'e ait Turyağ'ın fabrikasını Torunlar GYO ve Sur Yapı ile birlikte satın alan Hayat Grubu, 45 dönümlük bu arazide karma bir proje gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Alışveriş Merkezi, Rezidans ve marinadan oluşacak bu proje, İzmir'in önemli arazilerinden birisi olarak dikkati çekiyor.

Yeni fabrikalarını kendisi yapacak

HAYAT Holding, Hayat Proje Taahhüt ve İnşaat Anonim Şirketi'ni kurma amaçlarını ise şöyle açıkladı: "Yurtiçi ve yurtdışında hızla büyüyen ve yeni yatırım projeleri olan Hayat Holding'in yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarının inşaat işlerini (fabrika inşaatları,idari bina yapımı,depoların yapımı v.b.) gerçekleştirmek üzere kurulmuş bir şirkettir."