BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Samimi bir lider ve vatan evladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 11. gününe giren Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaşanan olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı savunarak, “Erdoğan, samimi bir lider ve vatan evladıdır” dedi.

Bozdağ, bir dizi açılış ve ziyaret için Kocaeli’ye geldi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’yı ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi.

Bozdağ, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Türkiye, demokratik hukuk devleti, tüm insanlar kanunlar çerçevesinde görüşlerini açıklar. Başlangıçta çevre duyarlılığı adı altında çıkan fotoğraf hukuk ve demokrasi sınırlarını aşmıştır. Mala ve cana zarar verecek boyuta gelmiştir. Çevre duyarlılığıyla başlayan bu harekette kaldırım taşlarının atıldığını görüyoruz. Polisimiz başta olmak üzere pek çok insanımız olaylardan zarar görmüştür. Bunları çevre duyarlılığı içine koymak doğru değil. Hukuk içinde yapılan her şeye saygı duyarız. 16 yaşındaki çocuklar polise taş atıyor, çevre duyarlılığı düşünen insan bunu yapar mı? Hukuksuz bir eylem söz konusu şu an. Gereken neyse hukuk onu yapıyor.”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "yaşanan olaylar sonrası toplumda kutuplaşma oldu mu" sorusuna şöyle karşılık verdi: “Öyle bir şey yok. Başbakanımız çok net olarak 'vurmakla kırmakla bizim işimiz yok' dedi. Demokrasi içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. AK Parti hukuk dışı yolları hiçbir zaman tercih etmemiştir.”

Economist dergisinin bu ayki sayısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Padişah şeklinde yayınlayacağı fotoğraf için, “Economist daha önce de halkın CHP’ye oy vermesini teşvik etmişti. Bunlar AK Parti'yi karalama çalışmalarıdır” diye cevap verdi. Bozdağ, bir soru üzerine “Recep Tayyip Erdoğan milletin kalbindedir. Bu millet onu evladı olarak bağrına basmıştır ve boşuna uğraşmasınlar. Kendisi samimi bir lider ve vatan evladıdır” dedi.